Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Zwaarbevochten punt voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – De competitie is weer begonnen. Een competitie, waarin veel anders is, maar één ding hetzelfde is gebleven: het gevecht om de punten. De Treffers kreeg meteen te maken met een tegenstander, die vorig seizoen tot een van de titelkandidaten leek te gaan behoren, HHC Hardenberg. Tegen de lange mannen uit de Overijsselse Vechtstreek werd een moeizaam gelijkspel behaald. De 0-0 eindstand betekende bovendien, dat nog even gewacht moet worden op het eerste Treffersdoelpuntin het nieuwe seizoen.

HHC liet geen misverstand ontstaan over de bedoelingen, waarmee men naar Groesbeek gekomen was. Al vrij snel liet Junte na een voorzet van Hardijk de kans op 0-1 liggen. Zoals de Hardenbergers deze zaterdagavond wel vaker slordig met de kansen om sprongen. Het team van de tegenstander vond elkaar wat gemakkelijker dan de roodzwarten, die daar veel meer energie in moesten stoppen. Toch kreeg De Treffers met name in de eerste helft ook een aantal goede mogelijkheden. Uit een vrije trap van Boy van de Beek – weer erg gevaarlijk vanuit dode spelmomenten – ging de inzet van JermoWilsterman maar net voorlangs. De Groesbekers deden het met een zeer jong elftal, waarin ook Ifra Sow en Kane Keizer een plek hadden gekregen. Beide jeugdspelers deden het verdienstelijk, maar al met al leverde dat wel een fysiek overwicht voor de Hardenbergers op het middenveld op. Sporadisch kwam De Treffers er nog uit. Een actie van Boy van de Beek, die hij besloot met een schot over doel, viel in die fase nog te noteren. Het Treffersspel leunde te veel op het hanteren van de lange bal en daar wist de tegenstander wel raad mee. Het was dan ook steeds meer de vraag of de thuisclub zonder schade de rust zou weten te halen. Dat lukte met name door toedoen van doelman Niels Kornelis, die met de voet redde toen Rob van der Leij op weg naar een doelpunt leek.

De tweede helft begon nog met een verdienstelijke actie van Ifra Sow, waaruit Kane Keizer over doel schoot. Maar vervolgens werd HHC steeds sterker. Van der Leij verprutste een prima kans door hoog over en ver naast te schieten. En Niels Kornelis was alert op een afstandsschot van Rutger Etten. Een enkele keer kwam De Treffers er nog uit. Een dieptepass van Boy van de Beek bracht Lowie van Zundert in stelling, die naar binnen trekkend maar net voorlangs schoot. Hetzelfde overkwam Van de Beek zelf, toen Tjeu Langeveld een keer was doorgebroken. Maar het was toch vooral aan Niels Kornelis te danken, die redde bij een aantal penibele momenten, dat De Treffers een punt over hield aan dit eerste duel in het nieuwe seizoen. Een compliment mag gemaakt worden voor het harde werken van ieder lid van het elftal, maar vraag is of dat voldoende zal zijn bij een volgende wedstrijd.

Bekijk in onderstaande slideshow de foto’s