LEDEN – MEDISCHE BEGELEIDING

Sportmedische begeleiding algemeen

De Treffers vindt het belangrijk dat er voor onze spelende leden medische begeleiding is bij voetbal gerelateerde blessures. Ook dit seizoen zal het medisch team onder leiding van coördinator/fysiotherapeut Theo Eikholt er alles aan doen om alle spelers van de teams van onze vereniging zo optimaal mogelijk te ondersteunen c.q. te begeleiden bij sportblessures.

Het is helaas onmogelijk om iedereen te behandelen/begeleiden bij blessures, maar er zijn voor iedereen mogelijkheden variërend van behandeling tot advisering rondom sportgezondheid c.q. blessures. In dit overzicht vinden onze spelende leden waar en bij wie ze evt. terecht kunnen met hun blessure.

Verder heeft De Treffers ook dit jaar weer een samenwerking met:

  • het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen (CWZ-ziekenhuis) , m.n. afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde
  • FysiotherapiePraktijk SANAVIT, Cranenburgsestraat 23b, 6561 AM Groesbeek. Dit is de fysiotherapie-praktijk van onze fysiotherapeut Martijn Wijdeveld. Voor meer info over SANAVIT zie de website: www.sanavit.nl

N.B. Sinds dit seizoen biedt SANAVIT ook zijn diensten aan bij ons op de locatie ‘sportpark Zuid’. Let op: bij blessure-behandelingen door hun fysiotherapeuten kan het zijn dat deze behandelingen gedeclareerd gaan worden bij de zorgverzekeraar, indien dat het geval is zal dit altijd besproken worden met de speler zelf (of de ouders/verzorgers van jeugdspelers).


Medische begeleidingsteam

Voor het seizoen 2018-2019 ziet het medisch team er als volgt uit:

Algemene coördinatie / leiding

(Sport)fysiotherapeut Theo Eikholt
Bereikbaar via 06-10966927 of  via mailadres: theoeikholt@gmail.com

De Treffers zondag 1

Martijn Wijdeveld  – sportfysiotherapeut | aanwezig: maandag -en donderdagavond van 19.30 uur – 22.00 uur

Jan Maas  – sportverzorger | aanwezig: maandag-, woensdag- en donderdagavond van 19.00 uur – 22.00 uur en wedstrijden

De Treffers Zaterdag 1

Alex Vovk – sportverzorger | aanwezig: woensdag- en vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur en wedstrijden

De Treffers A1

Nico Overdijk – sportverzorger |  aanwezig: maandag-, dinsdag- en donderdagavond 19.00 uur tot 22.00 uur

Keith Brewington – sportverzorger | aanwezig: wedstrijden

Petra Langeveld  – reserve-sportverzorger | aanwezig:  –

Verdere medische afspraken

Behandeling/beoordeling blessures Dames 1 en standaardteams van de jeugd

Afspraken via: Nico Overdijk – sportverzorger | afspraken via trainer of leider!   Nico is telefonisch bereikbaar via 06-52066312.

Behandeling/beoordeling blessures Niet-standaardteams van de jeugd en de lagere senioren-teams

Acute blessures
Raak je geblesseerd dan is voor de niet-standaardteams van de jeugd en de lagere senioren-teams het eerste aanspreekpunt je huisarts of bij ernstige zaken de huisartsenpost. Gebeurt dit op ons sportpark, dan zullen uiteraard de dan aanwezige leden van ons medisch team bereid zijn om te helpen!

Langdurige blessures
Voor adviezen inzake langdurige blessures kan men terecht bij Nico Overdijk en/of Alex Vovk (alleen op afspraak!).

Contactgegevens:

Nico Overdijk, sportverzorger A1  | 06-52066312

Alex Vovk, sportverzorger zaterdag 1 | 06-41562990

Blessure-spreekuur/advies SANAVIT
Ook voor spelers van niet-selectie-teams van De Treffers is er de mogelijkheid om een vrijblijvend consult bij de fysiotherapeuten van Sanavit aan te vragen t.a.v. lichamelijke klachten:
je kunt dan een afspraak maken bij fysiotherapie Sanavit via 024-397 70 77 , en vermeld dan even dat je lid bent van De Treffers! Je wordt dan z.s.m. teruggebeld om de afspraak in te plannen (die waarschijnlijk op Sportpark Zuid zal plaatsvinden).

Evt. kan men behulpzaam zijn bij verwijzingen naar het CWZ of FysiotherapiePraktijk SANAVIT.
Indien nodig kan onze medische staf behulpzaam zijn bij het maken van een afspraak bij  het CWZ-ziekenhuis of bij FysiotherapiePraktijk SANAVIT.  Uiteraard is dit voor eigen kosten, waarbij dit eventueel vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Omruilen/ verkrijgen waterzak
De leiders van de jeugdteams kunnen terecht bij de kledingcommissie om hun defecte waterzak om te ruilen voor een nieuw exemplaar

Gebruik fitnessruimte

De fitnessruimte zal worden gebruikt ten behoeve van de revalidatie na sportblessures of voor preventieve redenen. Het gebruik van deze ruimte is alleen toegestaan na overleg met een van de leden van de medische staf.

Brancardploeg

Elke competitie- en bekerwedstrijd van ons eerste team zijn de leden van onze brancardploeg present om, indien nodig, een zwaar geblesseerde speler veilig naar de EHBO- of kleedruimte te vervoeren
.  Uiteraard hopen Rudy de Bruin, Peter v. Heumen, Peter de Jong, Theo Jochoms, Paul v.d. Horst, Cor Jochoms, Theo Eikholt (coördinator) en de op deze foto ontbrekende Willy Holthuyzen dat hun inzet niet nodig zal zijn. Maar indien nodig zijn ze er klaar voor!

 

 

 

X