Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Willem den Dekker verkozen tot ADCO Speler van het Jaar

Na het geweldige seizoen is er binnen de gelederen van de club samen met Technische Zaken ook gestemd op de ADCO Speler van het Jaar. Hoewel bijna iedere speler werkelijk top gepresteerd heeft en we genoten hebben van mooie wedstrijden met bij tijd en wijle sensationeel en oogstrelend voetbal was de keuze op de speler van het jaar vrij unaniem. Een 10 wordt nooit gegeven, perfectie bestaat immers niet, maar de keuze is gevallen op de speler die dit seizoen voor ons toch echt de 10 was: Willem den Dekker.

De Technische Commissie zag Willem 5 jaar geleden na zijn overstap vanuit Erp naar Gemert in de seizoensopening tegen Oss ’20. Binnen 5 minuten stond hij volop op de radar en direct hoog op onze lijst. Omdat één zwaluw nog geen zomer maakt is hij meerdere keren bekeken en werd de technische commissie steeds enthousiaster. Vorig jaar heeft Willem de overstap naar ons gemaakt, misschien wel 1 a 2 jaar te laat, maar goed. Vanaf dag 1 was hij volop aanwezig en stond hij al snel niet ter discussie als basisspeler.Willem past bij De Treffers en De Treffers past bij Willem > als mens en als speler. Dat bleek al heel snel zo.

Op de 10-positie is hij een grote naam geworden in de tweede divisie. Hij heeft dan misschien niet de finesse, elegantie en creatieve ingevingen a la Dennis Bergkamp maar verder zitten alle facetten van het moderne voetbal gebald in zijn wilskrachtige body.

Een prima motoriek en balans, atletisch vermogen, een goede en functionele basistechniek, dynamiek, een goede vaste trap en schot, karakter en mentaliteit, voetbalinzicht, duelkracht, flair, scorend vermogen vanuit het middenveld … en dit alles gecombineerd met een tomeloze inzet, het loopvermogen van een marathonloper en het looptempo en gif van kaliber Femke Bol. Wekelijks heeft Willem dit laten zien afgelopen seizoen. En op de dagen dat hij niet zo lekker in de wedstrijd zat, ja die dagen waren er ook, of het team minder draaide dan gooide Willem het op een andere kwaliteit: strijd, power, op het randje spelen, voorop in de strijd gaan en het team op sleeptouw nemen, ballen veroveren en de schade herstellen > ook wat dat betreft is de prijs van schadehersteller ‘ADCO – speler van het jaar’ hem op het lijf geschreven.

En het mooiste is dat al die kwaliteiten en de veelzijdigheid tot uiting komen in zijn specialiteit als aanvallende middenvelder en daar waar het om gaat bij het spelletje: scoren. Willem scoort werkelijk op alle manieren. Via afstandsschoten: hij neemt ze vanuit alle standen op de pantoffel; met het hoofd … waarbij de sprongkracht en koptechniek samenkomen; via zogenaamde klutsgoals op wilskracht; met intikkers en het bekende neusje door op het goede moment als een echte spits op de juiste plek te komen èn ook acrobatische en bijna onmogelijke goals zoals het fantastische doelpunt uit bij GVVV.

Willem speelde dit seizoen in alle 34 wedstrijden van de competitie, waarvan 33 keer als basisspeler. Hij scoorde 12 keer en gaf twee keer een assist. Het is ontzettend knap om dit jaar in een elftal met in feite alleen maar uitblinkers de speler van het jaar te worden. En dat voor een manneke, maar ook een echt mannetje uit Erp. Willem, van harte gefeliciteerd en hopelijk kunnen we de komende jaren nog volop van je genieten op Zuid. We weten in ieder geval dat je ouders het ook allemaal prachtig vinden bij De Treffers en op tweede divisieniveau.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de uitreiking in een bomvolle kantine op sportpark Zuid! De foto´s zijn met dank aan Jan Peters

1