Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Spakenburg te sterk voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – In de laatste wedstrijd van het voor De Treffers fantastisch verlopen seizoen drukte kampioen Spakenburg de roodzwarten nog eens met de neus op de feiten. De Utrechters gingen met een 3-1 overwinning naar huis. Waren ze dan zo veel beter? Dat ook, maar het verschil zat met name in het benutten van kansen. Daarin toonde Spakenburg zich een stuk effectiever dan De Treffers.

Nadat aanvoerder Ricardo Ippel een bos bloemen had overhandigd aan de aanvoerder van de tegenpartij, ontrolde zich in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd, die in een hoog tempo werd gespeeld. Het eerste wapenfeit kwam op het conto van wie anders dan Ahmed El Azzouti. Niels Kornelis kon diens inzet pareren ten koste van een corner. Maar ook de roodzwarten lieten zich niet onbetuigd. Uit een hoekschop van de helaas vertrekkende Azzedine Dkidak schoot Willem den Dekker vanuit een aantrekkelijke positie over het doel. Een poging van Ricardo Ippel na terugleggen door Den Dekker onderging hetzelfde lot. Na iets meer dan tien minuten liet Spakenburg zien hoe het wel moest. Balverlies op links door de Treffersverdediging luidde een snelle combinatie in, waaruit Suleiman de score opende. De thuisclub toonde veerkracht en probeerde tot de gelijkmaker te komen, maar Jordy Thomassen schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal en Tim Waterink zag een grote mogelijkheid verloren gaan door ingrijpen van Menno Heus, die in het Spakenburgse doel Alessandro Damen verving. Heus toonde zich toch een prima doelman, want hij voorkwam meerdere keren dat De Treffers tot scoren kwam. Dat lukte Spakenburg daarentegen wel. Uit een voorzet vanaf rechts schoot El Azzouti vallend de 0-2 binnen na ruim een half uur. Het laatste kwartier voor rust was het een wonder, dat de thuisclub niet ten minste de aansluitingstreffer op het niet werkende scorebord kon brengen. Den Dekker kopte op de lat, een vrije trap van Dkidak belandde op de vuisten van Heus en Heus was ook winnaar, toen Den Dekker het zelf weer probeerde. En daarbij laten we de keren, dat Jordy Thomassen het probeerde nog buiten beschouwing. Het was om wanhopig van te worden!

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Wel leek De Treffers nog terug in de wedstrijd te komen, toen Jorn van Hedel Gavin Vlijter lanceerde. Vlijter wipte de bal handig over de uitkomende Heus in het doel. Vervolgens deden de roodzwarten een aantal pogingen om op gelijke hoogte te komen, maar dat ging toch met minder overtuiging dan voor rust. En toen Spakenburg op wel erg simpele wijze via Veenhoven in de 65e minuut op 1-3 kwam, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. De Treffers liep een blauwtje tegenover de Blauwen, maar kan al met al toch terugkijken op een formidabel seizoen.

Klik hier voor de samenvatting

Foto´s Jan Peters: