Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: TEC – De Treffers

De Treffers werkt aanstaande vrijdag (!) de laatste wedstrijd voor de winterstop af. Vanwege de afgelastingen van afgelopen weekend zijn de roodzwarten zonder zelf te voetballen een plekje gezakt en momenteel wordt de vijftiende plaats bezet. Tegenstander TEC uit Tiel staat op de zeventiende plaats en dus zal het vrijdag een erg belangrijke wedstrijd worden.

Zoals gezegd kon de wedstrijd van De Treffers afgelopen weekend geen doorgang vinden, de wedstrijd tegen Koninklijke HFC zal worden ingehaald op zondag 25 maart 2018. Door de afgelasting werkte De Treffers haar laatste wedstrijd in de Tweede Divisie twee weken geleden af. Om de belangrijke winstpartij toch nog maar een keer te herhalen en hopelijk het goede gevoel van deze wedstrijd mee te nemen naar vrijdag; op bezoek bij koploper Katwijk werd er met 1-0 gewonnen.

TEC kwam vorige week wel in actie en dat mocht het doen in Rotterdam op bezoek bij de beloften van Jong Sparta. In het Kasteel ging de ploeg van trainer Frits van den Berk door een goal in de laatste minuut met 2-1 onderuit. Wimilio Vink had zijn ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar uiteindelijk leed TEC alweer zijn derde nederlaag op rij.

Het zal de vijfde keer worden dat De Treffers en TEC het tegen elkaar op zullen nemen. Vorig seizoen won De Treffers op sportpark ‘de Lok’ met 2-0 door doelpunten van Robert Mutzers en Rick Verbeek. In de thuiswedstrijd gebeurde er van alles in de slotfase. Remy Raterink zette acht minuten voor tijd de 2-0 op het bord na een vroege openingstreffer van Nick de Bondt. Op dat moment stond De Treffers echter al tien minuten met tien man na een rode kaart voor Wesley Meeuwsen. Hij zou later wel vrijgesproken worden van deze rode kaart. TEC kwam in de laatste vijf minuten nog terug tot 2-2 door goals van Vink en Balrak. Ondanks het gelijkspel sleepte De Treffers in deze wedstrijd als eerste amateurploeg een periodekampioenschap binnen in de Tweede Divisie. In de twee ontmoetingen in de voormalige Topklasse Zondag wisten De Treffers en TEC beide een keer te winnen. Dit deden ze beide als bezoekende ploeg en beide keren was de uitslag 1-2.

De laatste keer dat De Treffers een wedstrijd op vrijdagavond afwerkte is een hele tijd geleden. Op 20 augustus 2010 had De Treffers samen met FC Oss de eer om de allereerste wedstrijd in de destijds nieuw te vormen Topklasse te voetballen. Op bezoek in het stadion van Oss werd de allereerste goal ooit in de Topklasse gescoord door De Treffers en wel door Koen Garritsen (voor het geval u nog inspiratie zoekt voor een een quiz op bijvoorbeeld Kerst of Nieuwjaarsavond, bij dezen). Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3.

Vorig seizoen bezette TEC in de winterstop de zeventiende plaats en om degradatie te ontlopen werden er liefst vijf versterkingen gehaald. Dit had het gewenste effect, uiteindelijk werd het seizoen afgesloten op de elfde plek. Na de winterstop behaalde TEC vorig jaar 29 punten en daarmee kende het zelfs een betere tweede seizoenshelft dan de ongenaakbare kampioen Jong AZ. De huidige stand is in dat opzicht vreemd te noemen, van de vijf winterse aanwinsten bleven er namelijk vier TEC trouw in de zomer. De Tielse ploeg lijkt er dus op het niet heel veel op achteruit te zijn gegaan maar staat toch op een zeventiende plaats. Hieruit spreekt des te meer wat voor een lastige competitie de Tweede Divisie is met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

De huidige topscorer van TEC is Wimilio Vink met zeven goals, hij wordt gevolgd door Serhat Koc die dit seizoen zes keer het net wist te vinden.

De wedstrijd tussen De Treffers en TEC zal onder leiding staan van scheidsrechter Kevin Puts. Vorig seizoen kreeg Puts toevalligerwijs exact dezelfde wedstrijd toegewezen. Het wordt voor Puts de zesde wedstrijd in de Tweede Divisie dit seizoen, in zijn eerdere wedstrijden gaf hij 17 gele kaarten en een rode kaart als gevolg van twee gele kaarten.

Het sportpark van TEC is gehuisvest op Laan van Westroijen 5, 4003 AX te Tiel. De wedstrijd begint om 20:00u.

Kan De Treffers belangrijke punten pakken voor de winterstop? Kom het zien in Tiel!