DE TREFFERS GOED GEMUTST DE WINTERSTOP IN

Door een 1-2 overwinning tegen directe concurrent TEC gaat De Treffers met een geruster en lekkerder gevoel de winterstop in. De ploeg van Anton Janssen boekte hiermee de tweede overwinning op rij.

Op sportpark de Lok in Tiel zou uitgeweken worden naar het bij-kunstgras-veld. Waarom is niet duidelijk want aan de mat lag het niet. De wedstrijd vond dus gewoon plaats op natuurgras.

In een 3-5-2 opstelling (Coen Maertzdorf en Nick de Bondt waren de flankmannen) ging de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts van start.
De eerste kans was voor de thuisploeg. Een voorzet kwam terecht bij spits Serhat Koc werd uitstekend gepareerd door keeper Niels Kornelis.
Net na het kwartier hadden de Groesbekers op 0-1 moeten komen. Robin Janssen gaf een prima bal op Dyon Gijzen die daardoor oog-in-oog kwam met keeper van der Sman. In plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Cedric Badjeck ging Gijzen voor eigen succes, zonder resultaat.

De eerste helft speelde zich daarna vooral af op het middenveld waarbij beide teams veel waarde vonden in het houden van de ‘0’. Dit ging zowel TEC als De Treffers prima af. Al leek vier minuten voor rust de thuisploeg op voorsprong te komen. Wederom was Koc het eindstation van een aanval en ditmaal vond hij het net wel, hetzij in buitenspelpositie. De aantallen keren dat de voorwaartsen van TEC buitenspel stonden hebben we niet geturfd op ons kladblok want het papier bleek te klein.

Nadat in de rust een lekker bakje koffie langs de huig zijn weg richting de maag gevonden had gingen de supporters van beide teams even lekker voor zitten (of staan) voor een tweede helft. Deze was beter en spannender dan de eerste helft. Vooral vanuit De Treffers oogpunt.

De Treffers wist de weg naar voren meer te vinden en kwam tot meer kansen dan de eerste helft. Zo was vier minuten na rust Nick de Bondt dicht bij zijn negende treffer van het seizoen. Een vrije trap net buiten de Tielse zestienmeter belandde maar niet ver naast de goal.

Acht minuten later (’57) was het dan wel raak. Een actie aan de rechterkant van Cedric Badjeck werd tot corner verwerkt. Nick de Bondt gaf, met een uitgemeten corner, Bryan Sirvania de uitgelezen mogelijkheid om een treffer aan te tekenen. Bryan faalde niet en was er als de kippen bij om de bal tegen het net te jagen.

Deze treffer leek verblindend te werken voor TEC en het had een positieve uitwerking op de aanvalsdrift van De Treffers. TEC leek aangeslagen en De Treffers zette meer in op de aanval. Dit resulteerde in de 63e minuut tot een aanval waarbij Uiterloo de bal meegaf op Nick de Bondt. Nick liep de zestien in en werd hierbij in het nauw gedrongen door de Tielse verdediging. Doordat Nick uit balans raakte kwam hij tot val en scheidsrechter Put besliste om de bal op de penaltystip te leggen. Toegegeven: De overtreding was licht maar hier maalden de meegereisde Groesbekers absoluut niet om.

We weten absoluut niet wie de ongeschreven regel bedacht heeft dat ‘als je een penalty meekrijgt je niet zelf achter de bal moet gaan staan’. Die ongeschreven regel mag per vandaag door Nick de Bondt naar het rijk der fabelen gestuurd worden. Nick ging zelf achter de bal staan en schoot de bal achter keeper van der Sman en maakte hierbij zijn negende van het seizoen. Met nog iets minder dan een half uur op de elektronische klok was er een comfortabele tussenstand van 0-2 en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Toch maakte TEC, zonder hele grote kansen te creëren, de wedstrijd nog spannend. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Wimilio Vink na voorbereidend werk van Robby Holder. Hierdoor leek het nog spannend gaan worden op sportpark de Lok.
In de blessuretijd was er van grote afstand nog een schot vanuit TEC-zijde maar deze ging net naast het goal van Niels Kornelis.

Scheidsrechter Puts zorgde er wat dieper in blessuretijd nog voor dat de rood-zwarte harten een keer of drie oversloegen. Na een scrimmage in de Groesbeekse zestienmeter was er hevig appèl vanuit oranje zijde. Scheidsrechter Puts had niets waargenomen maar ging voor de zekerheid even langs zijn vlaggende assistent. Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

Voor De Treffers wederom een hele belangrijke wedstrijd die een paar plekken winst, goed gevoel en een lekkere sfeer oplevert. De vechtlust was er bij iedereen en dit, gepaard met een overwinning, maakt het avondje af.

Vanuit deze plaats wensen we u prettige kerstdagen en zien we u graag weer op Zuid!