Wedstrijdverslagen JO9-1

De Treffers JO9-1 – Spero JO9-2

Vandaag 2 december stond de 7e competitiewedstrijd in de 1e klasse van de najaarscompetitie van 2017 op het programma, om 8.45 uur thuis tegen Spero JO9-2. Het is een beetje mistig en de temperatuur deze ochtend is -3°C.
Luuk is de 1e helft onze keeper en Ties is onze aanvoerder. Het spel gaat vanaf het begin gelijk op. De Treffers heeft, zo te zien, de mindere periode van de afgelopen wedstrijden achter zich gelaten. Ze zijn gelukkig weer een beetje aan het voetballen, zoals een paar wedstrijden geleden. Spero scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd, 0-1. De spelers van De Treffers overleggen kort en Bram Z scoort voordat de begeleiding kan reageren vanaf de middenstip gelijk de tegentreffer, 1-1. Het spel blijft op en neer gaan, maar Spero scoort nog wel voor de rust nog 2 keer. Ruststand 1-3.

In de rust mag Luuk het keepershirt uit doen en Bram wordt de keeper. De 2e helft neemt De Treffers het spel over. Na de eerste 5 minuten van de 2e helft lijkt het of er ergens iets is weggevallen. Ze spelen weer goed en de beleving is er ook weer. Dit goede spel uit zich in een doelpunt van Ties en nog een doelpunt van Bram Z. Eindstand van deze spannende wedstrijd is 3-3. Het is een gelijkspel, maar door het goede spel en de beleving is het een overwinning van De Treffers op zichzelf. Laten we hopen dat het mindere spel van de afgelopen 2 wedstrijden een tijdelijke inzinking was en dat ze nu weer de leerweg om hoog te pakken hebben.

Penalty Cup maand November 2017
Ook in november was de strijd om de penalty cup medaille weer tot het laatste moment spannend. Michiel had de afgelopen week al de spanning opgevoerd door te melden dat ook deze maand er 2 winnaars waren. Wie o wie waren deze 2 winnaars van de maand november toch? Eén winnaar zou een nieuwe zijn en één winnaar had al een medaille. Na de spannende wedstrijd tegen Spero in de kou werd er eerst gedoucht. Daarna begon de uitreiking. Eerst mocht de nieuwe winnaar de medaille omgehangen krijgen. Bart was de nieuwe winnaar. De eerdere winnaars Nout, Mart en Ties zaten elkaar aan te kijken. Ze wisten het niet, maar de verwachting was dat Nout de gelukkige zou zijn, want Nout was zich nog aan het afdrogen en Michiel was tijd aan het rekken. En jawel hoor, nadat Nout zijn kleren gauw had aangedaan kreeg hij de medaille omgehangen.

Eldenia JO9-1 – De Treffers JO9-1

Vandaag 25 november stond onze 6e competitiewedstrijd in de 1e klasse van de najaarscompetitie van 2017 op het programma, om 10:00 uur uit tegen Eldenia JO9-1. Deze 6e wedstrijd wordt door De Treffers gespeeld in speelweek 9 van de competitie. Ties mocht het keepershirt aantrekken voor de 1e helft en Nout is onze aanvoerder deze wedstrijd. Zoals hierboven te zien was het veld vrij van bladeren, maar is het veld zeer drassig en vol met rijsporen.

Deze ambiance doet De Treffers geen goed. Ties krijgt 7 doelpunten tegen in de 1e helft en De Treffers scoort nul keer. Tijdens de rust ruilt Ties met Luuk het keepershirt. Ook Luuk krijgt snel een tegendoelpunt te incasseren. Na deze 8-0 scoort Bram het enige doelpunt van De Treffers deze wedstrijd, 8-1. Na dit doelpunt hervat Eldenia hun goede spel. De eindstand komt uit op 13-1.

Men zegt weleens: Daar waar je struikelt, ligt je grootste schat begraven. De Treffers hoopt dat de schatkist van dit seizoen op Sportpark Elden begraven was. Snel op naar de volgende wedstrijd!