Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: talentenfabriek uit Maassluis komt op bezoek

De Treffers speelt zaterdag 23 april een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De tricolores bezetten de tiende plaats op de ranglijst en behaalden 35 punten uit 26 wedstrijden. De Treffers staat één plekje lager met 33 punten uit 26 wedstrijden. Tijdens het dubbele programma met Pasen liepen De Treffers en onze gasten uit Maassluis uit op de degradatieplaatsen. Met, inclusief de wedstrijd van vandaag, nog acht wedstrijden te gaan hebben beide ploegen nog steeds een aantal punten nodig om ook volgend seizoen in de Tweede Divisie te kunnen acteren. Wie sprokkelt er zaterdag weer één of drie punten bij?

Wisselvallig

Excelsior Maassluis presteert dit seizoen wisselvallig. Na de winterstop won de ploeg van Dogan Corneille van HHC Hardenberg (4-3) en Rijnsburgse Boys (3-2). Tevens speelden de Rijnmonders met 1-1 gelijk tegen AFC. Voor de winterstop werd er ook al gewonnen van Koninklijke HFC (3-2) Deze goede resultaten tegen de topploegen worden echter afgewisseld met puntenverlies tegen clubs uit de onderste regionen. Zo verloor Excelsior Maassluis met 2-1 bij ASWH en ging twee weken geleden een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter GVVV met 0-3 verloren.  Excelsior Maassluis herstelde zich wel na deze nederlaag, want vorige week veroverden ze vier punten tijdens de ‘Paasdubbel’. Op bezoek bij IJsselmeervogels wonnen ze met 0-2. Tegen TEC werd er met 1-1 gelijk gespeeld door een blunder van de normaal gesproken betrouwbare doelman Jean-Paul van Leeuwen. 

Uniek

Doelman Jean-Paul van Leeuwen is een van de vele spelers die vanuit de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis is doorgestroomd naar het eerste elftal. Over het algemeen staan er bij Excelsior Maassluis zelfs meer spelers in het veld die in de jeugd van de club hebben gespeeld, dan spelers die hun opleiding elders genoten. Van de elf spelers met de meeste speelminuten zijn naast Van Leeuwen ook Kevin Ringeling, Vincent van den Berg, Gijs Abbas, Redouan Omar Ouali, Calvin Tureaij afkomstig uit de eigen opleiding. De laatste weken maakt Omar Ouali overigens minder speelminuten, maar draaft een ander jeugdexponent vaak op binnen de lijnen: Giovanni da Fonseca. Het is maar om aan te geven hoe uniek de talentenfabriek op sportpark Dijkpolder is. Twee uithangborden en gezichtsbepalers van deze talentenfabriek zijn na de zomer overigens niet meer actief als spelers voor Excelsior Maassluis. Keeper Van Leeuwen maakt de overstap naar Katwijk en Van den Berg wordt assistent-trainer.

Blikvangers

Hoewel Excelsior Maassluis de ene na de andere jeugdspeler laat doorstromen naar het eerste elftal, is een speler van buitenaf op dit moment de grote blikvanger. Aanvaller Dave van Delft scoorde vijf keer in de laatste zes wedstrijden. Zijn seizoenstotaal staat op dit moment op acht doelpunten en daarmee is hij ook clubtopscorer. Vincent van den Berg scoorde zes keer en staat tweede op de topscorerslijst. Verdediger Gabri Urbanas scoorde ook al vier keer in de competitie en ook twee keer in het KNVB bekertoernooi. 

De Treffers en Excelsior Maassluis speelden tot dusverre acht keer tegen elkaar. De resultaten en de doelpunten zijn volledig in evenwicht. Vier keer werden de punten gedeeld en De Treffers en Excelsior Maassluis wonnen beide twee keer. In deze acht wedstrijden werd er acht keer door ons rood-zwarte vlaggenschip gescoord en de landskampioen van de amateurs in 2016 deed dat ook. De Treffers en Excelsior Maassluis kunnen beide de punten nog goed gebruiken. De aftrap is om 18:00 uur. Graag tot dan op sportpark Zuid!