De Treffers profiteert van fouten tegenstander

De Treffers boekte een waardevolle 2-0 overwinning op het uit Maassluis afkomstige Excelsior. De roodzwarten behoeven daardoor en door de overige uitslagen in de tweede divisie wat minder angstig naar beneden te kijken. Het klassebehoud voor dit seizoen lijkt bijna veilig gestelden dat was toch een belangrijke reden om Gert Kruys naar Groesbeek te halen.

Het was overigens Excelsior, dat al snel op voorsprong had kunnen komen. Vanaf rechts kwam de bal bij de geheel vrijstaande linksback Luivienno Mariano Statia terecht. De speler met de naam als een gedicht zag, dat doelman Niels Kornelis geen antwoord had op zijn inzet, maar gelukkig redde Robin Janssen – weer een sterke wedstrijd spelend – op de doellijn. Even later was het juist De Treffers, dat een prima aanval niet gehonoreerd zag worden. Jordy Thomassen laveerde door de Zuidhollandse achterhoede en bracht met een listig hakje Leroy George in een ideale positie. Diens schot ging rakelings naast. De Groesbekers lieten met veel inzet hartverwarmend voetbal zien en bleven nadrukkelijk de aanval zoeken. Gino v/d Berg kwam een haarlengte te kort na een vrije trap van Brian Campman om in te koppen. Na 25 minuten kwam de verdiende 1-0 toch op het scorebord. Coen Maertzdorf zette op rechts goed door en leverde een puntgave voorzet af. Leroy George wist die op waarde te schatten en kopte tegendraads in. Doelman Jean Paul van Leeuwen zag er daarbij overigens erg ongelukkig uit: hij had de bal moeten hebben. Vijf minuten later kreeg George een ideale gelegenheid om de marge te verdubbelen. Hij onderschepte de bal en liet met een hard schot de paal trillen. In de rebound ging de inzet van Campman naast. Leroy George liet zich deze zaterdagavond vaker van zijn beste zijde zien: na voorbereidend werk van hem schoot Bram Zwanen, die eveneens een goede wedstrijd speelde, over het doel. Was er aan de overkant dan helemaal niets te beleven? Jawel, in de 35e minuut kreeg Excelsior kort na elkaar twee goede mogelijkheden. Niels Kornelis kon de doorgebroken KaylanMuis de doorgang beletten ten koste van een hoekschop en uit die hoekschop kopte Gabri Urbanus bijna raak. Met een katachtige reactie wist Kornelis ook dat te voorkomen.

In de tweede helft zag het spel van de roodzwarten er aanmerkelijk minder goed uit. Zoals wel vaker zakte het spelpeil. Excelsior ging steeds meer druk uitoefenen, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet. Integendeel, de mannen uit Rijnmond leden in de 77e minuut weer eens slordig balverlies en daaruit schoof de ingevallen Teije ten Den zijn ploeg naar een geruststellende 2-0 voorsprong. Bijna had Ten Den er nog eentje gemaakt, maar de harde voorzet van Marlon Versteeg kwam op via doelman Van Leeuwen op zijn hak terecht, waardoor het hem niet meer lukte om de bal onder controle te krijgen. De wedstrijd was echter gelopen en er konden weer drie punten aan het totaal worden toegevoegd.