Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Siem van Dijk en Maurits Pol vormen trainersstaf De Treffers O21 volgend seizoen

De Treffers is trots en verheugd om te kunnen melden dat Siem van Dijk en Maurits Pol volgend seizoen de trainersstaf van De Treffers O21 vormen. Siem is momenteel de, succesvolle, trainer van De Treffers O19-1 en Maurits was eerder trainer bij onder andere Juliana’31. Onder leiding van Maurits promoveerde Juliana’31 in 2009 naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau.

De 29-jarige Siem is bezig aan zijn eerste seizoen op Zuid, maar hij heeft al een rijke trainerscarrière achter de rug. Dertien jaar geleden verruilde Siem zijn plaats binnen de lijnen voor een plek aan de rand van het veld bij OSC. Siem: “Tot mijn achttiende heb ik gevoetbald en de laatste twee jaar als voetballer was ik ook al trainer. Ik heb toen vrij vroeg besloten om me op het trainen te focussen. Stapje voor stapje heb ik me verder ontwikkeld. Na werkzaam te zijn geweest bij OSC, DTS Ede, NEC en Almere City als jeugdtrainer, voel ik me nu enorm op mijn plek bij de succesvolste amateurclub uit de regio.” Aangezien Siem is geboren in Oosterhout en momenteel woonachtig is in Elst, was hij ook voor zijn komst al bekend met De Treffers. “Ik kom uit de buurt en kende De Treffers dus al, maar nu ik actief ben bij De Treffers leer je de club pas echt kennen. Er wordt gedacht in kansen en mogelijkheden, waardoor er meer mogelijk is dan bij andere clubs. Dit blijkt uit de stap die ik kan maken aankomend seizoen, maar ook uit het feit dat De Treffers de enige club in de regio is die een O21 elftal op dergelijk niveau kan realiseren en behouden. Ik kijk er naar uit om ons aankomend seizoen opnieuw te meten met de BVO’s en andere topamateurs. Dat lijkt me voor De Treffers ook de enige manier om aansluiting te houden vanuit de jeugd naar het eerste elftal.”

De Treffers wil zich van oudsher meten met de besten. Dit seizoen deed De Treffers O19-1 niet alleen mee met de besten, maar werden ze onder leiding van Siem ook de beste. Op het hoogste niveau voor amateurclubs werd De Treffers O19-1 kampioen. Siem: “Het klikt heel erg goed met de spelersgroep en dat leverde een fantastisch eindresultaat op. Een aantal spelers van de huidige O19-1 maken ook de stap naar O21, dus dat is ook een mooie ontwikkeling. Het is een hele talentvolle lichting en het doel is om de spelers verder door te ontwikkelen in O21 en klaar te stomen voor het eerste elftal.”

Het begeleiden van de talentvolle spelers in ons hoogste opleidingsteam gaat Siem volgend seizoen zoals beschreven samen doen met Maurits. Maurits is 47 jaar en heeft al 30 jaar trainerservaring. Zijn trainerscarrière begon bij Quick 1888 als jeugdtrainer en na zeven jaar ging Maurits in de jeugdopleiding van Vitesse werken. Vervolgens werkte Maurits als regiocoach voor de KNVB in district Oost. In deze hoedanigheid heeft Maurits ook de opmars van Jasper Cillessen van dichtbij meegemaakt. Maurits: “Toen ik 26 jaar was, vond ik het tijd om senioren te gaan trainen. Ik ben begonnen bij Hatert en ben vervolgens vanaf 2003 tot en met 2009 actief geweest bij Juliana’31.” De Maldense voetbalclub werkte zich in deze periode van de Derde Klasse op naar de Hoofdklasse. Na zijn periode bij Juliana’31 was Maurits nog als hoofdtrainer actief bij Oss’20 en bij de club waar hij zijn allereerste stappen als trainer zette: Quick 1888. Tot en met vorig seizoen fungeerde Maurits als interim-trainer bij Juliana’31 wanneer Remko Bicentini interlandverplichtingen had.

Maurits heeft zijn sporen in het amateurvoetbal al lang en breed verdiend en kent daardoor ook de historie van De Treffers. Hierdoor hoefde Maurits niet lang na te denken toen hij werd benaderd.  Maurits: “De Treffers straalt in alles ambitie uit. De O21 speelt op een hoog niveau en ik ben zelf ook echt een winnaar. Bovendien herken ik mezelf in Siem, omdat ik ook op een jonge leeftijd ben begonnen als trainer.” Sterker nog, Maurits en Siem kennen elkaar al. Maurits: “Op dit moment speelt Jop, één van mijn vier kinderen, onder leiding van Siem in De Treffers JO19-1. Toen ik jeugd coördinator was bij Juliana’31, heb ik Siem zelfs nog een keer gesproken voor een functie bij Juliana’31. Al met al kijk ik er gigantisch naar uit om volgend seizoen samen met Siem aan de slag te gaan met de talentvolle spelersgroep.”

Wij wensen Siem en Maurits alvast veel succes en plezier toe als trainer van De Treffers O21!

Doordat Siem de overstap maakt naar de O21, is De Treffers nog op zoek naar een nieuwe trainer voor de O19-1. Geïnteresseerden kunnen voor deze functie contact opnemen via voetbalzaken@detreffers.nl

Siem van Dijk (links) en Maurits Pol (rechts)