Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing SC Genemuiden – De Treffers

We gaan bekeren, dinsdag neemt De Treffers het in Genemuiden op tegen de plaatselijke sportclub. Inzet van deze wedstrijd is een plaats in de tweede ronde van de KNVB beker. SC Genemuiden komt uit in de zaterdaghoofdklasse B. Zij wisten het hoofdtoernooi van de KNVB beker te bereiken door in de voorronde vv Buitenpost met 2-0 te verslaan. De Treffers was automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi door het winnen van de 2de periodetitel vorig seizoen.

De Treffers kreeg in de afgelopen wedstrijd tegen Kozakken Boys een flinke tik te verwerken. De ploeg van Anton Janssen maakte geen schijn van kans en er werd met 5-0 verloren. Dit betekent dat De Treffers na 4 wedstrijden op 4 punten staat en de start van het seizoen niet goed is. Wellicht komt de wedstrijd tegen sc Genemuiden daarom op een uitgelezen moment. In Genemuiden treffen de roodzwarten namelijk een op papier mindere tegenstander. De Treffers kan zich in deze wedstrijd herpakken en de zure nasmaak van afgelopen zaterdag enigszins wegspoelen.

Sportclub Genemuiden komt dus uit in de zaterdaghoofdklasse B en heeft na 3 wedstrijden 6 punten verzameld. In de eerste twee wedstrijden werd er gewonnen, de laatste wedstrijd tegen DFS Opheusden werd met 3-0 verloren.

Vorig seizoen werd De Treffers in de eerste ronde uitgeschakeld door ASWH. Met de rust keken de roodzwarten al tegen een 3-0 achterstand aan en dit was uiteindelijk ook de einduitslag. ASWH komt een divisie lager uit dan De Treffers in de Derde Divisie Zaterdag. Dit geeft dus aan dat Genemuiden ook zeker niet onderschat zal moeten worden. Bij bekerwedstrijden komt namelijk altijd meer spanning kijken en zijn er vaak verrassende uitslagen.

Genemuiden wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de KNVB beker. Twee jaar geleden haalden ze de 3de ronde waarin ze met 6-0 werden verslagen door PSV. In de tweede ronde klopte Genemuiden eredivisionist ADO Den Haag. Na de verlenging stond het 3-3 en uiteindelijk namen de spelers van Genemuiden de penalty’s beter waardoor ze dus verder bekerden.

In 1996 ging De Treffers in een tussenronde van de KNVB beker ook op bezoek bij Genemuiden. Deze wedstrijd wist De Treffers na verlenging met 4-3 te winnen. Hierdoor plaatsten de roodzwarten zich voor de 1e ronde, welke destijds nog in een poulesysteem werd afgewerkt. In een poule met IJsselmeervogels, De Graafschap en SC Heracles’74 werd De Treffers uitgeschakeld.

De scheidsrechter aanstaande dinsdag is Sam Dröge. Hij floot dit seizoen al 2 wedstrijden om de KNVB beker. Daarnaast nam hij ook 2 wedstrijden in de zaterdagse Derde Divisie voor zijn rekening. Dit seizoen was hij een keer de leidsman bij een wedstrijd in de Tweede Divisie, namelijk bij FC Lienden – FC Lisse. In deze 5 wedstrijden gaf Dröge 14 gele kaarten en twee rode kaarten. Een van deze rode kaarten was een optelsom van 2 gele kaarten. Beide rode kaarten en liefst 5 gele kaarten werden uitgedeeld in de bekerwedstrijd tussen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk. Dröge had vorig seizoen eenmaal een wedstrijd van De Treffers onder zijn hoede, namelijk die tussen De Treffers en Jong AZ.

Wanneer u deze bekerwedstrijd bij wilt wonen, zult u het volgende adres moeten opzoeken in Genemuiden: Sportlaan 2/B, 8281 CM. De wedstrijd begint om 19:45u.
De Treffers zal het beter willen doen dan vorig seizoen in de KNVB beker en zal zich willen herpakken van de zeperd afgelopen zaterdag. Deze mogelijkheid is er op sportpark ‘de Wetering’, tot dinsdag!