Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers bereikt laatste 32 in KNVB Beker

Door een 1-3 overwinning in Genemuiden tegen de plaatselijke sportclub komt De Treffers terug in de koker voor de loting van de tweede ronde in de KNVB Beker. Het werd 1-3 voor de ploeg van Anton Janssen.

Beide ploegen werden bij veldopkomst onthaald met vuurwerk, fakkels en gezang op het druk bezochte sportpark De Wetering. Het begin van een heerlijk en onvervalst bekeravondje.

De Treffers begon met Bryan Sirvania op de rechtsback positie en daardoor schoof Robin Janssen door naar het middenveld. Dit middenveld werd gecompleteerd door Eef van Riel en Bas Hendriks.
Het begin was sterk van de uitploeg. SC Genemuiden werd teruggedrongen en het balbezit was vooral voor De Treffers. Dit zonder echte kansen te creëren.
Na een kwartier spelen kon de eerste kans op het notitieblaadje genoteerd worden. Bas Hendriks gaf een prima bal op de opgekomen linksback Bram Eltink en vanaf de achterlijn wist Bram Nick de Bondt te vinden. Zijn inzet ging via een Genemuids been naast het goal van (oud WKE) keeper Beukeveld.

Een schot van Eef van Riel was acht minuten later hetzelfde lot toebedeeld. Zijn schot ging via een verdediger naast de goal. Genemuiden moest het doen met uitbraken via vooral Omar Kavak (ook oud WKE). Een van deze counters zorgde er in de 32e minuut voor dat de thuisploeg tegen de verhouding in aan de leiding kwam. Een snelle uitbraak kwam bij Kavak terecht die zijn schot van richting veranderd zag worden. Dit bleek zijn geluk want hierdoor viel de bal achter keeper Niels Kornelis, 1-0.

De voorsprong hield slechts acht minuten stand. Een geweldige aanval werd afgerond door Cedric Badjeck. Een combinatie tussen Bas Hendriks en Eef van Riel zorgde ervoor dat eerstgenoemde de bal op Cedric kon leggen, deze rondde koelbloedig af waardoor de stand gelijk getrokken werd.
Net voor rust had Coen Maertzdorf nog de kans om de 1-2 aan te tekenen, helaas stond keeper Beukeveld met zijn benen een voorsprong in de weg.

Na de rust gingen de rood-zwarten verder waar ze gebleven waren. Genemuiden voetbalde vol passie maar kon uiteindelijk niet op tegen het voetbal van De Treffers.
Met nog een kwart wedstrijd op de klok kwam Pim Balkestein een teenlengte tekort om een vrije trap van Nick de Bondt (na een overtreding op Robin) af te maken. Uit de hierop volgende corner van Nick kwam Cedric net tekort om alsnog de voorsprong binnen te tikken.

De 74e minuut was een echter bekerminuut. Cedric Badjeck kon net niet genoeg kracht achter zijn inzet krijgen om het de keeper moeilijk te maken. Direct daarop volgend was Genemuiden dicht bij de voorsprong. Een grote kans werd echter naast het doel gemikt.

Twee minuten later speelde Eef van Riel drie man uit waardoor hij in een overtal belandde. Eef legde de bal af op Nick die eerst inhield en daarna beheerst de 1-2 over doelman Beukeveld heen wipte.
Het zou geen echter bekerwedstrijd zijn als Genemuiden een minuut later geen kans op de gelijkmaker had. Niels Kornelis wist met een katachtige reflex de voorsprong in stand te houden.

Met nog tien minuten te spelen besliste Cedric Badjeck de wedstrijd. Hij schoof van ongeveer 16 meter de bal langs de keeper die deze bal wellicht wel had moeten hebben. Rot voor hem, goed voor ons. Hierdoor werd het 1-3.

In de 82e minuut verliet Bryan Sirvania moegestreden het veld. Zijn vervanger was Tom Beissel die hiermee zijn officiële debuut voor De Treffers maakte na een opgelopen blessure in de voorbereiding.

Genemuiden ging volle bak vooruit en hierbij werd er ruimte weggegeven voor nog meer treffers. Alleen Kavak was vier minuten voor tijd nog enigszins dichtbij de 2-3 maar wederom was Niels Kornelis attent.
Het slotakkoord had nog in handen van Nick de Bondt kunnen komen. Hij zag zijn harde inzet ditmaal gekeerd worden door de keeper.

Door de 1-3 overwinning van De Treffers plaatst de Groesbeekse ploeg zich voor de tweede ronde in de KNVB Beker. De laatste 32 zijn hiermee bereikt.

Een prima overwinning voor De Treffers in een wedstrijd vol passie, strijd en goed voetbal van De Treffers zijde!

Aanstaande zaterdag pakken we, met deze overwinning in het hoofd, de competitie weer op. Om 14.30 uur spelen we thuis tegen FC Lisse. Tot dan!