Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers overklast in Werkendam

Uit bij Kozakken Boys is De Treffers tegen een flinke zeperd aan gelopen. De thuisploeg won met 5-0 en was behoudens het eerste kwartier na rust heer en meester op sportpark De Zwaaier.

Het huidige De Treffers is (nog) geen schim van de ploeg die vorig jaar een vierde plaats behaalde in de Tweede Divisie. Hierbij dient natuurlijk opgetekend te worden dat drie aanvallende vertrekkers 40 doelpunten scoorden in het seizoen 2016-2017.
Op zaterdag 16 september liet Kozakken Boys zien dat het minimaal een klasse beter is op het moment.

Strijd kan de ploeg van Anton Janssen niet kwalijk genomen worden. De gehele eerste helft was echter in handen van de vlot combinerende ploeg van Danny Buijs. Dit resulteerde in een ruststand van 2-0. De Treffers kwam in de eerste 45 minuten twee keer voor de goal van keeper Richard Arends. In de 43e minuut kwam Cedrick Badjeck net tekort toen hij voor de centrale verdediger kwam na een voorzet van Bryan Sirvania. De inzet eindigde over het doel.
Net voor rust kwam een voorzet van Coen Maertzdorf bij rechtsback Robin Janssen terecht. De poging van Robin werd tot corner verwerkt door de thuis goalie.
Hiermee waren de wapenfeiten van de uitploeg in de eerste helft benoemd.

In de dertiende minuut gaf Stout (zijn achternaam is een understatement voor zijn gedrag in het veld) een voorzet op spits Ignacio. Geheel vrijstaand kopte hij de bal naast het doel van Niels Kornelis. Dit was gelijk het laatste gevaar van de spits want vier minuten later moest hij geblesseerd het veld verlaten. Dit deerde de Kozakken Boys absoluut niet. Zij gingen door met gevaar stichten en dit werd in de 21e minuut omgezet in de 1-0. Een foutieve pass van aanvoerder Pim Balkestein leidde een vier tegen drie situatie in. Dit overtal werd prima uitgespeeld. Sonmez gaf voor op Leon Bot en hij schoof de bal in het net.

Nog voordat er een half uur gespeeld was kreeg Mendes Moreira een vrije kopkans. Uit een voorzet van Stout kon hij de marge echter niet verdubbelen.
Een minuut later werd de marge wel twee. Wederom een voorzet van Stout kon Leon Bot in staat stellen om zijn tweede van de middag te maken. 2-0.

In de rust probeerde Anton Janssen orde op zaken te stellen met een tweetal wissels. Bryan Sirvania en Dyon Gijzen bleven in de kleedkamer achter en Bram Eltink en Nick de Bondt verschenen aan de aftrap.

Het eerste kwartier na rust speelde De Treffers frisser en feller dan de eerste helft. Dit werd onderbroken doordat scheidsrechter Joey Kooij een duel om de bal beoordeelde met een directe rode kaart voor Bas Hendriks. Hierin was echter absoluut geen opzet in het spel. We hebben een rood-zwarte bril maar de rode kaart betekende wel dat De Treffers in drie van de vier gespeelde duels het duel niet vol maakte met elf man.
Direct naar de vermeende overtreding schoot Stout de bal nog bewust hard tegen Bas Hendriks aan maar hij ontkwam met een gele kaart.

Met tien man werd het voor Kozakken Boys nog gemakkelijker om de overwinning over de streep te trekken. In de 63e minuut werd het 3-0 door Mendes Moreira. Hij kopte, geheel vrijstaand, de bal achter Niels.
Hiermee was de Werkendamse dadendrang nog niet voorbij. Twee minuten later schoot Jeffrey van Nuland een afgeslagen corner prima in waardoor het 4-0 werd.

De Groesbeekse supporters hielden hun hart vast aangezien er nog een klein half uur op de klok stond. Ondanks kansen werd de 5-0 pas bereikt in de 88e minuut. El Azzouti was de maker.

Scheidsrechter Joey Kooij nam daarna een juiste beslissing door geen extra tijd bij te trekken. Na 90 minuten waren we klaar in Werkendam en konden we huiswaarts met een 5-0 nederlaag.
De kermis is al twee weken geleden maar vandaag kwamen we van een koude kermis thuis. Overrompelt door Kozakken Boys en weinig te zeggen hebben in een wedstrijd, dit is lang geleden.

Aanstaande dinsdag staat de eerste ronde in de KNVB beker op het programma. Om 19.45 uur trappen we in Genemuiden af tegen de plaatselijke sportclub. Om een ronde verder te komen moet het beter.