Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

De Treffers reist zaterdag af naar Werkendam om het op te nemen tegen Kozakken Boys. Vorig seizoen is er een mooie traditie geboren om na beide wedstrijden de eerste en tweede helft te verlengen met een derde. Dit was twee keer zo´n succes dat er zaterdag ook weer een heel aantal auto’s zullen afreizen richting sportpark de Zwaaier om daar weer een feestje te bouwen met de Werkendamse vrienden.

De Treffers verloor afgelopen week met 2-1 van Barendrecht en dat was zeker gezien de eerste helft onnodig te noemen. De Treffers maakte hierin namelijk een prima indruk en kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong door een treffer van Cedric Badjeck. Onze roodzwarte brigade liet het vervolgens na om de score verder uit te bouwen en dat kwam hen duur te staan. 30 seconden voor het rustsignaal kwam Barendrecht namelijk uit het niets langszij. In een mindere tweede helft waren de ploegen aan en elkaar gewaagd maar wist Barendrecht zelfs nog de 3 punten te pakken door 7 minuten voor tijd de 1-2 aan te tekenen. Een gelijkspel was wellicht meer op zijn plaats geweest, maar daar koopt men niets voor.

Kozakken Boys kent een beroerde seizoensstart. Na 3 wedstrijden staat de teller op 1 schamel punt en dat had de drager van de onofficiële eretitel ‘Beste amateurclub van Nederland’ zich waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Dat ene puntje werd behaald in de thuiswedstrijd tegen AFC, er werd verloren van IJsselmeervogels en HHC Hardenberg. De nederlaag tegen HHC Hardenberg van afgelopen zaterdag was een spektakelstuk. Na een 0-3 ruststand werden de 3 punten nog uit handen gegeven en werd er uiteindelijk met 4-3 verloren.

Dat het gezellig was na de wedstrijden tussen De Treffers en Kozakken Boys moge duidelijk zijn, de wedstrijden zelf waren voor de roodzwarten echter een minder groot succes. Op ons eigen Sportpark Zuid werd er in een lastige wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Kozakken Boys was in deze wedstrijd de bovenliggende partij, maar Remy Raterink stelde met een late gelijkmaker nog een punt veilig. Op bezoek bij de formatie van Danny Buijs werd er met 1-0 verloren. Spelmaker en speler van het jaar aan Werkendamse zijde, Everton Pires Tavares maakte de goal vanaf de penaltystip.

Afgelopen seizoen werd spits Raily Ignacio topscorer van Kozakken Boys met 15 goals. Everton Pires Tavares maakte er 12 en ook Berry Powel wist 10 keer het net te vinden. Hoewel Berry Powel inmiddels al een half jaar uitkomt voor IJsselmeervogels, is er aan scorend vermogen dus zeker geen gebrek.

De wedstrijd zal geleid worden door scheidsrechter Joey Kooij. Hij floot dit seizoen reeds 2 wedstrijden in de Eerste Divisie en gaf hierin 9 gele kaarten. Afgelopen seizoen stonden 5 wedstrijden in de Tweede Divisie onder leiding van Kooij. Een hiervan was de wedstrijd Kozakken Boys – Koninklijke HFC in de eerste speelronde, hierin kreeg Jakoba van Kozakken Boys een rode kaart. Verder deelde hij in deze wedstrijd 6 gele kaarten uit. In de andere 4 wedstrijden gaf Kooij 17 gele kaarten en geen een rode kaart meer. Tezamen komt dit dus uit op 23 gele kaarten en 1 rode kaart.

Overigens werden in de eerste 3 speelrondes liefst 11 gele kaarten uitgedeeld aan spelers van De Treffers, dit is het hoogste aantal van alle teams in de Tweede Divisie. Hopelijk kan scheidsrechter Kooij hier verandering in brengen.
Pakt De Treffers de tweede overwinning van het seizoen en zorgt het daarmee voor een nog leukere derde helft in Werkendam? Tot zaterdag!