DE TREFFERS GEEFT WEDSTRIJD UIT HANDEN

Afgelopen zaterdag was het bij noordenwind onder de rook van Rotterdam gelegen Barendrecht te gast op Sportpark Zuid. En de Barendrechters mochten rekenen op een gastvrij onthaal. In de eerste helft kwamen zij ondanks een groot Treffersoverwicht met de schrik vrij en in de tweede helft gingen ze zelfs met de gehele buit aan de haal. De Treffers – Barendrecht: 1 – 2.

Scheidsrechter Winkel zette de boel meteen op scherp door al binnen enkele seconden na zijn eerste fluitsignaal geel te trekken voor een overtreding van Bas Hendriks. De toon was daarmee gezet. Het weerhield de roodzwarten er niet van om aan een groot overwicht te bouwen. En dat leverde in de dertiende minuut al een verdiende voorsprong op. Met een flitsende combinatie over rechts (Joris Janssen – Coen Maertzdorf – Dyon Gijzen) werd uiteindelijk met een strakke voorzet Cedric Badjeck gevonden, die de bal maar binnen hoefde te tikken. En die dat dan ook deed: 1-0. Een minuut later had het zo maar 2-0 kunnen staan: de voorzet van Nick de Bondt ging echter achter Badjeck langs. En doelman Van Splunter had een knappe redding in huis op een scherpe vrije trap van diezelfde De Bondt. En zo was er kans op kans. De grootste kwam tot stand na een solo van Badjeck via de achterlijn, die de bal in de kluts bracht voor doel. Ten onrechte afgefloten. En toen was daar op slag van rust de gelijkmaker: een schot van afstand werd via Ramy Salem tot doelpunt gepromoveerd.  Een tegenslag van jewelste voor De Treffers. Uit de kleedkamers voor de tweede helft leidde deze psychologische dreun tot een meer evenwichtig duel. De roodzwarten waren de grip op het spel kwijt. Beide partijen gingen gelijk op met toch de beste mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen voor de thuisclub. In de 67e minuut ging Coen Maertzdorf er op rechts vandoor. Vanaf de achterlijn legde hij de bal panklaar voor de inkomende Dyon Gijzen, die had moeten scoren. Diens schot ging echter naast. En tien minuten later werd een listig lobje van Robin Janssen niet op waarde geschat door Wouter v/d Camp. Doelman Van Splunter was er net op tijd bij om onheil voor zijn ploeg te voorkomen. En toen viel zeven minuten voor tijd het doelpunt aan de andere kant. Barendrecht mocht door het midden combineren en Joey Jongeman rondde doeltreffend af. De Treffers deed er nog alles aan om in ieder geval één punt aan de wedstrijd over te houden, maar er sloop te veel gehaastheid en irritatie in het spel. Toch was Bryan Sirvania nog dichtbij met een schot op doel. Van Splunter liet daarbij opnieuw zien een goede keeper te zijn. En dus eindigde deze avond in mineur voor De Treffers.