Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – De Treffers

Het is weer tijd voor bekervoetbal, De Treffers neemt het dinsdag om 19:45u in de tweede ronde van de KNVB beker op tegen eerstedivisionist RKC Waalwijk. In de eerste ronde speelden amateurclubs standaard een thuiswedstrijd wanneer er geloot werd tegen een BVO. In de rondes hierna geldt dit niet meer en wordt de volgorde waarin de balletjes uit de koker komen aangehouden. RKC werd eerder uit de koker gehaald dan De Treffers en dus kunnen we ons opmaken voor een avondje Waalwijk.

De Treffers plaatste zich voor de tweede ronde door een overwinning op zaterdaghoofdklasser Genemuiden. In Genemuiden kwam De Treffers nog op een 1-0 achterstand maar deze werd omgebogen in een 3-1 winstpartij door twee goals van Cedric Badjeck en eentje van Nick de Bondt.

De Treffers speelde afgelopen week in een Gelderse derby met 2-2 gelijk tegen FC Lienden. Na een sterk begin van de rood-zwarten kwam FC Lienden na een half uur spelen uit het niets op een 1-0 voorsprong. Vlak hierna werd de stand weer gelijk getrokken door Wouter op den Camp en na rust kwam De Treffers al snel op voorsprong. Nick de Bondt scoorde alweer zijn achtste goal van het seizoen vanaf de penaltystip. De ploeg van Anton Janssen kreeg het gaandeweg de tweede helft steeds lastiger met FC Lienden, desondanks had Cedric Badjeck de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot kunnen gooien. Jammer genoeg kwam Lienden keeper Jan Schimmel als winnaar uit de strijd in een 1 tegen 1 duel. Enkele minuten later kregen de bezoekers een penalty en deze werd feilloos binnengeschoten door Danny van den Meiracker. Deze 2-2 eindstand deed uiteindelijk ook recht aan de krachtsverhoudingen op het veld.

RKC Waalwijk verloor afgelopen vrijdag met 3-2 bij Jong PSV. De goals namens RKC werden gemaakt door Roland Bergkamp (neef van) en Johan Voskamp. De nederlaag was alweer de vijfde van het seizoen, de Waalwijkers speelden ook vijf keer gelijk en wisten nog geen een competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Met vijf punten staat de ploeg van trainer Peter van den Berg op de voorlaatste plaats in de Eerste Divisie. Vorig seizoen eindigde RKC nog op de tiende plek en deed het mee aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Pieter Langedijk maakte aflopen seizoen zeventien goals in de competitie voor RKC, hij maakte echter de overstap naar Go Ahead Eagles en dat doet zich voelen in Waalwijk. Dit seizoen werd er namelijk pas acht keer gescoord in tien wedstrijden, RKC kreeg tot nog toe vijftien goals tegen. Ter vergelijking, de nummers 4 (Telstar) en 5 (FC Oss) op de ranglijst kregen respectievelijk 20 en 18 goals tegen. Het gemis van Langedijk lijkt dus groot.

Waar het in de competitie nog moeizaam gaat voor de Waalwijkers, werd er in de beker wel gewonnen. In de eerste ronde werd er afgerekend met de nummer voorlaatst van de Eredivisie, Sparta Rotterdam. In het eigen Mandemakers stadion werd er met 1-0 gewonnen door een goal van Dylan Seys.

RKC Waalwijk kwam tot 1984 uit in het amateurvoetbal, in haar tijd bij de amateurs namen De Treffers en RKC het twee keer tegen elkaar op. In 1981 verloor De Treffers twee wedstrijden in de strijd om het zondagamateurkampioenschap met 1-0. In dat jaar eindigde RKC in een poule met De Treffers en DHC als eerste en werd zo zondagamateurkampioen. Daarnaast kroonde RKC zich ook tot algeheel amateurkampioen. Na de toetreding tot het betaalde voetbal, promoveerde de ploeg in 1988 naar de Eredivisie. RKC Waalwijk groeide uit tot een stabiele middenmoter en kwam 19 jaar achtereen uit in de Eredivisie. Tussen de seizoenen 2007/2008 tot 2013/2014 pendelde RKC heen en weer tussen de Eerste Divisie en de Eredivisie, op dit moment komen de Waalwijkers voor het vierde jaar achtereen uit in de Eerste Divisie.

De wedstrijd tussen De Treffers en RKC zal dinsdag onder leiding staan van scheidsrechter Edgar Bijl. Hij floot vooralsnog al zijn competitiewedstrijden dit seizoen in de Tweede Divisie, in 4 wedstrijden deelde hij 12 gele en 1 rode kaart uit. Bijl kwam ook in actie tijdens de eerste ronde van de KNVB beker, hierin leidde hij wedstrijd tussen competitiegenoten De Dijk en HHC Hardenberg.

Er zullen dinsdag twee bussen gevuld met De Treffers supporters afreizen naar Waalwijk. U kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf met de auto te gaan, het adres van het Mandemakers Stadion is Akkerlaan 2, 5143 ND te Waalwijk.

Kan De Treffers voor een stunt zorgen tegen RKC Waalwijk? Tot dinsdag!