Nederlaag in Europa

Zoals alle Nederlandse ploegen valt het niet mee om wedstrijden te winnen buiten onze, in dit geval, provincie grenzen. Er werd om 09.30 vertrokken, met de officiële De Treffers bus naar Haarlem. Daar aangekomen bleken we uit te komen tegen de Haarlemse Meiden Voetbal School, kortom HMVS. Een selectie elftal uit die omgeving met louter zeer technisch vaardige meiden. De eerste tien minuten waren desastreus voor onze meiden. Twee maal matig verdedigend werk en we stonden gelijk 2-0 achter. Vanaf dat moment kwamen we beter in de wedstrijd. Een wedstrijd in een bijzonder hoog tempo, waarbij wij moeite hadden ons positiespel te spelen. Dit resulteerde dus vaker in de lange bal, maar ook in kansen. Slechts een werd er net voor rust gemaakt door Nele. Helaas had net daarvoor de tegenstander ook nog een keer gescoord. Rust 3-1.

Het vertrouwen was er zeker nog in de rust. Jammer genoeg wisten we wel diverse kansen te creëren, maar deze gingen er steeds niet in. Uiteraard bleef ook de thuisploeg gevaarlijk op de counter. Uiteindelijk werd een van hun kansen afgemaakt. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat ook de 1-5 nog viel was wel wat geflatteerd te noemen, maar goed het telt wel.
Kortom een mooie dag, veel geleerd en nu op naar Racing Genk. Alle supporters van De Treffers nodigen we uit om ons vanaf 12.00 uur op 5 november aan te komen moedigen.