Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers uit beker gekegeld

Zonder een spatje regen afgedroogd worden. Het overkwam De Treffers in de tweede ronde van de KNVB Beker. In Waalwijk werd het maar liefst 7-0 voor de gastheren en daar was helemaal niets op af te dingen.

Geen enkel moment leek de ploeg van Anton Janssen in staat om het de nummer een na laatst van de Jupiler League moeilijk te maken. De gastheren waren gewoon een maatje of twee te groot, qua felheid en voetballend.

Onder luid gezang van de in grote getale opgekomen rood-zwarte supporters ging de wedstrijd in het begin redelijk gelijk op. RKC had het merendeel van het balbezit maar kon niet gevaarlijk worden.
Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer grip de ploeg van Peter van den Berg op de wedstrijd kreeg. Dit resulteerde in de 21e minuut in de openingstreffer. Bakati kwam voor Bryan Sirvania en kon de 1-0 achter keeper Jordy van de Kracht tikken.

Bij de 1-0 ging de wekker nog niet af. RKC won de duels en voetbalde zich in de 38e en 43e minuut naar de 2-0 en 3-0. Roland Bergkamp won bij de tweede treffer simpel een kopduel van Pim Balkestein en Johan Voskamp was bij de 3-0 (wederom een kopbal) zo sluw als een vos.

Na de rust probeerde De Treffers nog aan te zetten om nog enigszins wat bekersfeer te creëren. Wat op het veld niet lukte ging in het uitvak prima. Ondanks de achterstand, die steeds groter werd, bleven de rood-zwarte supporters achter hun team staan. Luid gezang en zonder dat het humeur verpest werd, zo hoort het.
Het kleine offensief resulteerde in een tweetal speldenprikjes. Pim Balkestein zag zijn kopbal (na een vrije trap van Eef van Riel) net naast het doel verdwijnen en even later werd Bas Hendriks net voldoende gehinderd om niet vol uit te kunnen halen. Dit waren de momentjes waarop er nog een eretreffer ingezeten had.

Na de tachtigste minuut ging het ineens hard. In minuten 82 (de Graauw), 86 (de Graauw), 89 (goh, de Graauw) en 90 (Bakkati) konden de handjes van het maar matig opgekomen thuispubliek nog op elkaar. De Treffers leek het in de slotfase wel best te vinden en liet RKC wel heel gemakkelijk naar een grote score uitlopen. Laten we hopen dat de mannen aanstaande zaterdag op bezoek bij Jong Sparta anders voor de dag komen.

RKC was vandaag slimmer, beter en feller en dit is jammer. Jammer omdat de meegereisde supporters er wel een echte bekerwedstrijd van gemaakt hebben. Hier was op de rubbere mat in het Mandemakers stadion geen enkele sprake van.

Vanuit deze plaats nogmaals een compliment voor de supporters die ondanks de dikke nederlaag vol achter het team bleven staan! Op naar zaterdag.