Joepie! Theo Albers schrijft weer mooie verslagen van de Zaterdag 1!

Hierbij van afgelopen weekend:

Vandaag de onbekende tegenstander Dieren.

De club is dit seizoen nieuw in de 3e klasse na degradatie uit de 2e klasse.

Dieren was de seizoen opening goed begonnen en een tegenstander om rekening mee te houden. En dat bleek ook wel na de eerste helft.

Nadat ondergetekende zijn verplichtingen bij de (zondag?) wedstrijd De Treffers – Lienden had verricht, gauw even naar de Zaterdag 1 kijken, maar een teleurstellende 0-3 stond er met de rust al op het scorebord.

Topscoorder Noek had een weekje vakantie in het bewolkte Ibiza dus wie moest nu de doelpunten gaan maken?

Volgens voetbalkenner en leidert Knijp was de 0-3 achterstand te danken aan slecht leidende scheids. Nou ja, die schiet de ballen er natuurlijk niet in, was mijn opmerking. Erg duidelijk was ie niet met vijf gele kaarten voor de rust, dus. Aldus de leidert, die vandaag weer een drukke dag had om de boel weer voor elkaar te krijgen voor de spelers. Een (wit) petje af.

Toch maar even doorvragen hoe het nu precies zit.

Twee doelpunten door standaard situaties en een slippertje van Jordi. Dat was de conclusie waarom er 0-3 op het scorebord staat.

De tweede helft begint en de vraag was natuurlijk hoe gaan ze nu spelen. Alles naar voren of toch maar hopen dat de achterstand niet verder oploopt?

Jordi was zo te zien al over zijn foutje heen en De Treffers neemt het initiatief. Al vroeg in de tweede helft wordt Job vastgehouden in het strafschop gebied en voor de pingel gaat Luuk staan. Hij schiet de bal in en via de binnenkant van de paal gaat de bal weer het veld in.

Luuk is er als de kippen bij en tikt de bal langs de keeper in het doel. Helaas u leest het goed.

Er is geen tegenstander die de bal heeft aangeraakt. Het feest gaat dus niet door. Maar Luuk is gretig net zoals de rest van de ploeg en maakt zijn “gemiste” pingel weer goed door twee keer behendig te scoren. 2-3. Met nog dik 15 minuten te spelen kan het nog makkelijk lukken.

Op het middenveld bikkelt Mike er lustig op los en Rick strooit met passjes. Tijmen, Tim en Job weten elkaar op rechts goed te vinden.

En de onberekenbare Richard die had 3-3 op zijn schoen, maar de lat staat in de weg. Er wordt nu va-banque gespeeld en moet vooral Guus de snelle rechterspits van Dieren goed in de gaten houden. Nog een moment van opwinding vijf minuten voor het einde als er vermeend hands wordt gemaakt door Dieren en nog even later moet de keeper van Dieren geblesseerd het veld verlaten. Mede omdat er al drie keer is gewisseld moet er noodgedwongen een speler gaan keepen. Delano stuurt lengte (dus Menno) naar voren; het is buigen of barsten.

Nog een vrije trap van Rick te gaan. “Ga maar naar voren Maikel”, zegt “profeet”” Job. “Doe jij het maar”.

En warempel in een mêlee van spelers weet Maikel de bal in het doel te werken en wordt bedolven onder zijn ploeggenoten. 3-3.

15 seconden later staat de eindstand van 3-3 op het scorebord. Op basis van inzet ten vechtlust toch nog een mooie opsteker.

Blijf voor mij natuurlijk de vraag: als ik nou de hele wedstrijd had gekeken wat dan?