Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: Jong Sparta Rotterdam – De Treffers

Aanstaande zaterdag gaat De Treffers op bezoek in Rotterdam bij Jong Sparta. De Treffers zal zich willen revancheren voor het midweekse debacle in de KNVB beker. De ploeg van Anton Janssen blameerde zich, er werd met liefst 7-0 verloren van de nummer voorlaatst in de Eerste Divisie RKC Waalwijk. Onze rood-zwarte formatie werd volledig van het veld geblazen en dat zou niet mogen gebeuren tegen het in crisis verkerende RKC, de ploeg won in de competitie nog geen wedstrijd en scoorde pas acht keer.

De Treffers is nog te wisselvallig dit seizoen en dat bleek niet alleen uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag. In de vorige competitiewedstrijd tegen FC Lienden werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Lienden. Hierin werd een goede eerste helft gevolgd door een mindere tweede, wat uiteindelijk resulteerde in een terechte uitslag. De Treffers heeft dus mindere wedstrijden gespeeld, maar heeft dit seizoen ook al laten zien dat het erg goed kan voetballen. De wisselvalligheid die De Treffers in de competitie laat zien is echter ook inherent aan de Tweede Divisie waarin heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Vorige week verloor Jong Sparta in de blessuretijd met 3-2 van Kozakken Boys. De Rotterdammers maakt een 2-0 achterstand goed door goals van Bart Vriends en Dalibor Volas, maar stonden uiteindelijk toch met lege handen.

Jong Sparta bezet momenteel de laatste plaats in de Tweede Divisie, de Spartanen verzamelde pas 3 punten en deze zijn allemaal behaald in een gelijkspel. De overige zes wedstrijden gingen verloren.

Vorig jaar verloor De Treffers op ‘het Kasteel’, de rood-zwarten kwamen na 10 minuten op een 1-0 voorsprong door Wesley Meeuwsen. Jong Sparta stond met de rust echter met 3-1 voor en dit was uiteindelijk ook de eindstand. In de thuiswedstrijd werd er met 3-3 gelijk gespeeld, in deze wedstrijd leidde De Treffers bij rust met 3-1 door twee doelpunten van Robert Mutzers en een van Nick de Bondt. In de minuten 55 en 56 werd de wedstrijd echter volledig uit hand gegeven en kwam Jong Sparta terug tot 3-3.

Vorig seizoen eindige Jong Sparta op de zevende plaats op de ranglijst, opvallend is dat ze na kampioen Jong AZ de meeste goals scoorden. Daarnaast kreeg de ploeg op Jong Vitesse en UNA na ook de meeste tegengoals. Deroy Duarte en Ragnar Ache waren vorig jaar twee uitblinkers bij Jong Sparta en maken daarom dit seizoen deel uit van de eerste selectie. De topscorer van vorig jaar, Lovette Felicia, bleef daarentegen wel achter in Jong Sparta. Waar hij vorig jaar dertien keer scoorde wist hij dit seizoen het net nog niet te vinden. Dit seizoen is Youri de Winter vooralsnog de topscorer van Jong Sparta, hij scoorde vier goals en is daarmee verantwoordelijk voor bijna de helft van de doelpuntenproductie.

Jong Sparta maakte dit seizoen al gebruik van 34 spelers. Een daarvan is Dalibor Volas, deze 30 jarige spits maakte in de zomer de overstap naar Sparta en was de beoogde eerste spits van de eredivisionist. Hij werd echter te licht bevonden en speelt sinds twee weken zijn wedstrijden in de Tweede Divisie. Of u vindt dat dit in de buurt komt van competitievervalsing, is geheel aan u.

De wedstrijd tussen De Treffers en Jong Sparta zal zaterdag geleid worden door scheidsrechter Frank van den Elzen. Van den Elzen fluit daarmee zijn eerste wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie, hij leidde dit seizoen drie wedstrijden in de zaterdagse Derde Divisie en gaf hierin negen gele kaarten. Vorig seizoen kwam van den Elzen in vijftien wedstrijden in de Tweede Divisie in actie, hierin deelde hij 33 gele en twee gele kaarten uit.

Wanneer u de wedstrijd tussen Jong Sparta en De Treffers bij wilt wonen, moet u het volgende adres ingeven op uw navigatie: Spartapark Noord 1, 3027 VW te Rotterdam. De wedstrijd begint om 15:30u.

Kan De Treffers winnen in Rotterdam? Tot zaterdag!