Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

Aanstaande zaterdag gaat De Treffers op bezoek bij Rijnsburgse Boys, deze ontmoeting is voor de rood-zwarten de eerste ontmoeting van het Paasweekend. Aanstaande maandag wacht namelijk ook nog een inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC. Vorig seizoen werkte De Treffers met Pasen ook een dubbel programma af, hierin bleef het toen ongeslagen tegen IJsselmeervogels en Kozakken Boys. Beleeft de ploeg van Anton Janssen wederom een succesvol Paasweekend?

De Treffers en Rijnsburgse Boys zoeken aansluiting

De wedstrijd tussen De Treffers en Rijnsburgse Boys zal bepalen welke van de twee ploegen aansluiting zal vinden met het linker rijtje en daarbij de mogelijkheid krijgt om het seizoen in stijl af te sluiten. De geel-zwarten uit Rijnsburg bezetten de twaalfde plaats op de ranglijst en wisten tot dusverre 38 punten te veroveren. De ploeg van Anton Janssen heeft even veel punten maar staat door een beter doelsaldo één plaats hoger op de ranglijst.  Interessant voor De Treffers en Rijnsburgse Boys is dat naaste concurrenten GVVV (twee punten meer) en Jong Vitesse (drie punten meer) bezoek krijgen van de bovenste twee ploegen op de ranglijst. Zonder te ver vooruit te lopen is de kans dus behoorlijk groot dat de winnende ploeg de aansluiting vindt met het linker rijtje. Een extra stimulans zal het feit zijn dat zowel De Treffers als Rijnsburgse Boys zijn trainer een mooi afscheid kan bieden. Zoals bekend verlaat Anton Janssen aankomende zomer na vier jaar onze rood-zwarte trots. Zijn collega bij de geel-zwarten, Wilfred van Leeuwen, is ook bezig aan zijn laatste wedstrijden als hoofdtrainer van zijn huidige club.

Eerdere ontmoeting zal De Treffers moed geven

Vlak voor de winterstop stond de eerste thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Hierin zegevierden de rood-zwarten met 3-1 en dit betekende een einde aan van een moeizame, doelpuntloze serie van De Treffers. Voorafgaand aan deze wedstrijd wist de ploeg van Anton Janssen namelijk drie wedstrijden op rij niet scoren. Afgelopen weekend won De Treffers met 3-0 van Jong Vitesse en hierin scoorden de rood-zwarten weer na dit maal vier wedstrijden op rij droog te hebben gestaan. Rijnsburgse Boys incasseerde dit seizoen al 67 goals en het feit dat De Treffers zelfs wist te scoren toen het in mindere vorm stak, zal de rood-zwarten vertrouwen geven.

Scorend top, verdedigend flop

Hieruit wordt ook meteen duidelijk waar het probleem van Rijnsburgse Boys zich bevindt, namelijk in de achterhoede. Enkel IJsselmeervogels en AFC wisten vaker te scoren dan de 59 goals die de Rijnsburgers inmiddels noteerden. De meeste goal kwamen op naam van Joel Tillema, hij is clubtopscorer met veertien treffers. Waar ‘de Uien’ zich op aanvallend vlak met de beste kunnen meten, geldt het tegenovergestelde wanneer er wordt gekeken naar het verdedigende aspect. Er zijn slechts drie ploegen die nog meer goals om de spreekwoordelijke oren kregen dan de 67 van de bewoners van sportpark Middelmors.

De scheidsrechter van dienst op dit sportpark is aanstaande zondag Jörn te Kloeze. In acht eerdere wedstrijden dit seizoen in de Tweede Divisie deelde hij 31 gele en drie rode (waarvan één directe) kaarten uit.

Begint De Treffers het Paasweekend goed en haakt het aan bij het linker rijtje? Tot zaterdag!

 

 

scheidsrechter