DE TREFFERS LIJDT TERECHTE NEDERLAAG IN RIJNSBURG

De Treffers heeft de 3-0 overwinning op Jong Vitesse geen goed gevolg kunnen geven. In Rijnsburg gingen de rood-zwarten met 3-1 onderuit tegen de ‘Uien’. In een wedstrijd waarin balverlies in de eerste helft van beide kanten de boventoon voerde bleek de thuisploeg te sterk. De tweede helft was vanuit De Treffers te zwak om de 1-0 ruststand te verdedigen.

Op een geweldig zonnig sportpark Middelmors was de eerste helft nog gelijk opgaand waarbij beide ploegen kansen kregen op doelpunten. De eerste beste kans van De Treffers was direct raak. Een mooie steekpass van Rodrigues op Jankovic werd teruggelegd op de meegekomen Ruben da Roche Rodrigues. Hij omspeelde keeper van Nieuwkoop en tekende de 0-1 aan.
Iets daarna kreeg Mees Siers nog een schietkans maar hij trof geen doel.
In de rommelige eerste helft kreeg na twintig minuten spelen Jeffrey Jongeneelen de eerste kans namens de thuisploeg. Hij was het eindstation van een aanval maar hij schoof de bal naast het doel van Niels Kornelis. Even daarna had Joel Tillema de volgende kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Na een steekpass van Zeldenrust was Niels Kornelis de sta-in-de-weg.

Naast nog verdere wapenfeiten van Tillema (kopbal op aangeven van Jongeneelen) en Spruijt kwam De Treffers dicht bij een verdubbeling van de marge. De verder ongelukkig spelende Jankovic probeerde met een hoge bal keeper van Nieuwkoop te verschalken in de verre hoek maar dit werd doorzien door de keeper.

De thee of sportdrank in de rust miste zijn uitwerking bij beide teams niet. Rijnsburgse Boys kwam een stuk sterker uit de kleedkamer terwijl de Groesbekers geen schim waren van de ploeg die in de eerste helft prima mee kon.
Dat de gelijkmaker na vijf minuten spelen in de tweede helft viel was dan ook geen verrassing. In de eerste vijf minuten hadden namelijk Tillema en Zeldenrust al flinke kansen op de gelijkmaker gehad.
Ongehinderd kon Roderick Gielisse oprukken tot in de zestienmeter. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor keeper Niels Kornelis kansloos was. 1-1.

Rijnsburgse Boys ging daarna verder waar het gebleven was. Kansen creëren. De Treffers kon op dit moment in de wedstrijd niets anders dan hopen op het uitblijven van de tweede Rijnsburgse treffer. Die viel vijf minuten later toch en was absoluut terecht te noemen. Jeroen Spruijt bracht Edo Knol in stelling en die liet Niels Kornelis kansloos.
Met nog een kwart wedstrijd op de klok voerde trainer Anton Janssen een dubbele wissel door. Rodrigues (een van de betere aan De Treffers zijde) en jeugdspeler Timo Pluk verlieten het veld voor Abel Franssen en Wouter op den Camp.

De eerste kans na de dubbele wissel was voor de thuisploeg. Niels Kornelis bracht redding op een inzet van Tillema.
De onterechte gelijkmaker leek verder weg dan ooit doordat Rijnsburgse Boys verwoede pogingen bleef doen om de wedstrijd in het slot te gooien. Toch kwam De Treffers nog dichtbij de gelijkmaker. Mees Siers kwam door een pass oog in oog met keeper van Nieuwkoop te staan maar vanuit de zijkant wist hij de bal niet tegen het net te deponeren.

Met deze kans was de kans op de gelijkmaker verkeken. Tien minuten voor tijd gooiden de ‘Uien’ de wedstrijd in het slot door de 3-1 aan te tekenen. Joel Tillema was de doelpuntmaker. Hiermee vonden de geel-zwarten het wel voldoende en De Treffers kon nog slechts eenmaal een kans noteren. Na een vrije trap van de ingevallen Boy van de Beek kon Bryan Sirvania vogelvrij inkoppen. Hij kopte via zijn schouder echter niet in het goal.

Snel vergeten en op naar tweede paasdag. Dan speelt De Treffers de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC in Haarlem. Deze wedstrijd start om 14.00 uur.