Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

Na de nederlaag van gistermiddag in en tegen Rijnsburg moet De Treffers even een pas op de plaats maken in de strijd om het linker rijtje. De rood-zwarten staan op de dertiende plaats en kunnen door een overwinning opklimmen naar de elfde stek. Koninklijke HFC wist de vorige wedstrijd ook niet te winnen, zij speelden met 1-1 gelijk op bezoek bij Hardenberg. De blauw-witte Haarlemse brigade zijn nog in de race om ‘best of the rest’ te worden achter de waarschijnlijke kampioen AFC. Welke van de twee ploegen sluit zijn Paasweekend succesvol af?

Kleine verval van Koninklijke HFC

De wedstrijd tussen De Treffers en Koninklijke HFC zou eigenlijk worden gespeeld in speelronde 18 op 20  januari. Vlak voor de aftrap werd de wedstrijd echter afgelast omdat het veld op veel plekken nog te hard was vanwege de vorst. Hier zal morgen geen last van zijn, een stralende lentezon zal meehelpen aan hopelijk een mooie voetbalmiddag, het kan verkeren. Dit geldt in zekere mate ook voor Koninklijke HFC,  van de laatste tien wedstrijden werden er namelijk liefst zes niet winnend afgesloten. In de tien wedstrijden hiervoor stond onder andere de ontmoeting met De Treffers eigenlijk gepland en hierin staken de Haarlemmers in een stuk betere vorm. In deze periode won Koninklijke HFC zes wedstrijden en bleef het bovendien ongeslagen. Ondanks de iets mindere serie is Koninklijke HFC met een geweldig seizoen bezig en kan er alleen maar met respect gekeken worden naar wat deze club met bescheiden middelen weet te presteren.

De Treffers als angstgegner voor HFC

De rood-zwarten zullen echter niet helemaal bevreesd naar Haarlem afreizen. De afgelopen jaren ontpopten de rood-zwarten zich namelijk als echte angstgegner voor de blauw-witten. Eerder dit seizoen won De Treffers op eigen veld met 1-0 en hiermee bleef het voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. Vorig seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld en in het eerste jaar in de Tweede Divisie won De Treffers de thuiswedstrijd maar ging het wel onderuit in Haarlem. In totaal werden er negen onderlinge wedstrijden afgewerkt met als resultaat vier overwinningen, vier remises en één nederlaag.

Sterke defensie

Om een overwinning toe te voegen aan de goede staat van dienst tegen Koninklijke HFC zullen de manschappen van Anton Janssen de zeer solide defensie van de blauw-witten moeten doorbreken. Dat dit een lastige klas is hebben al heel veel ploegen ondervonden, het totaal aantal wedstrijden zonder tegengoal staat inmiddels al op negen. Met de statistiek zal het niet als een verrassing komen dat Koninklijke HFC de minst gepasseerde verdediging van de gehele competitie heeft, er werden pas 32 goals geïncasseerd.

Wessel Boer en Khalid Tadmine de blikvangers

Twee belangrijke pionnen in het succesvolle seizoen van Koninklijke HFC zijn aanvaller Khalid Tadmine en middenvelder Wessel Boer. Boer is zelfs de topscorer van de Haarlemmers met elf goals. Tadmine miste een deel van het seizoen door een blessure maar ook hij is erg goed op dreef, hij scoorde tien goals in zeventien wedstrijden. Liefst negen van deze goals scoorde Tadmine in thuiswedstrijden.

De scheidsrechter is Sander de Brito Roque, hij floot eerder veertien wedstrijden en deelde hierin vijf gele kaarten en één rode kaart uit. In elf wedstrijden hield hij al zijn kaarten op zak, inmiddels deelde hij al zeven wedstrijden op rij geen enkele kaart uit.

Sluit De Treffers zijn Paasweekend succesvol af? Tot morgen!