Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De eerste vier wedstrijden na de winterstop leverden de volle twaalf punten op voor De Treffers. Wint de ploeg van Frank van Kouwen voor de vijfde keer op rij?

Rijnsburgse Boys

Vorig seizoen eindigde Rijnsburgse Boys als tweede achter kampioen Katwijk. De geel-zwarten verloren op de voorlaatste speeldag verrassend van (het toen al gedegradeerde) Jong FC Volendam. Hierdoor kwam Rijnsburgse Boys uiteindelijk twee punten tekort voor het kampioenschap. In aanloop naar het huidige seizoen bleven alle sterkhouders binnenboord. Desondanks  begon de geel-zwarte formatie teleurstellend aan het seizoen. In de eerste elf wedstrijden behaalde Rijnsburgse Boys slechts negen punten. Deze valse start kostte trainer Martijn Lagendijk de kop. Lagendijk werd in de zomer aangesteld, maar moest dus al snel het veld ruimen. 

Onder leiding van de doorgeschoven assistent-trainer Hein Leliveld is de weg omhoog inmiddels ingeslagen. De laatste tien wedstrijden leverden ‘de Uien’ negentien punten op. Alleen De Treffers, Katwijk, Jong Almere en Spakenburg behaalden in de laatste tien wedstrijden meer punten. Dankzij deze serie is Rijnsburgse Boys geklommen naar de 12de positie en heeft men afstand genomen van de gevarenzone. Bovendien lijkt aanvaller Furghill Zeldenrust zijn vorm weer te hebben gevonden. Vorig seizoen was hij verantwoordelijk voor 20 doelpunten en 12 assists voor Rijnsburgse Boys. Dit seizoen was Zeldenrust aanvankelijk minder productief, maar in de laatste zeven wedstrijden maakte hij zeven goals. 

De Treffers

Afgelopen zaterdag won De Treffers op eigen veld met 2-1 van Scheveningen. Thomassen zorgde in de eerste helft op aangeven van uitblinker Dkidak voor de 1-0. Scheveningen kwam echter voor rust nog langszij. Dankzij een eigen doelpunt tien minuten voor tijd bleven de drie punten alsnog op Zuid. Door de overwinning slinkte de achterstand op koploper Spakenburg van tien punten naar acht punten. De achterstand is nog fors, maar wie weet is het een begin van een heroïsche inhaalrace. 

In de wedstrijd tegen Scheveningen maakte linksback Dean van der Sluijs zijn debuut voor De Treffers. Zijn eerste minuten in het rood-zwart waren veelbelovend. Dankzij de komst van de 28-jarige linksback beschikt trainer Frank van Kouwen weer over meer mogelijkheden, na het vertrek van Rick Wouters in de winterstop. Morad El Haddouti, een andere winterse aanwinst, maakte afgelopen dinsdag speelminuten in een oefenduel van De Treffers O21. Mede dankzij twee doelpunten van de Nijmeegse aanvaller won het opleidingselftal met 0-5 van RKVV Volharding (1e klasse).

Onderlinge resultaten 

Eerder dit seizoen won De Treffers met 2-0 van Rijnsburgse Boys. De eindstand stond al na zeven minuten op het scorebord. Gavin Vlijter opende na twee minuten de score na goed voorbereidend werk van Jordy Thomassen en Willem den Dekker. Vijf minuten later scoorde Willem den Dekker de 2-0 vanuit een penalty. Daarna waren er nog kansen genoeg, maar bleef het bij 2-0.

In totaal speelden De Treffers en Rijnsburgse Boys elf onderlinge wedstrijden in de Tweede Divisie. De Treffers was zes keer gastheer en vijf keer werd er gespeeld op sportpark Middelmors. In totaal wonnen de rood-zwarten drie keer. Overigens won De Treffers ook twee wedstrijden in de KNVB beker.  ‘De Uien’ waren in competitieverband acht keer de sterkere. Opvallend genoeg won De Treffers nog nooit op sportpark Middelmors.

Zet De Treffers de goede serie voort en winnen de rood-zwarten voor het eerst bij Rijnsburgse Boys?