Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers nog zonder puntenverlies in 2024

RIJNSBURG – Nog nooit had De Treffers op Sportpark De Middelmors gewonnen. En tegenstander Rijnsburgse Boys leek aan een opmars bezig. Dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden. Niets was minder waar. De Groesbekers waren op alle fronten beter en de 2-4 eindstand was eigenlijk nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen.

In de thuiswedstrijd duurde het zeven minuten tot een 2-0 voorsprong tegen de Rijnsburgers. Nu had De Treffers tien minuten meer nodig. In de zevende minuut al werd een eerste waarschuwingsschot gelost, dat op de paal belandde. Drie minuten later lag de bal wel in de touwen achter doelman Zonneveld. Gavin Vlijter – deze middag een plaag voor zijn tegenstander – werd gelanceerd door Den Dekker en legde de bal uitstekend terug op Tim Waterink. Diens knal was goed voor 0-1. In de 17e minuut ging Gavin Vlijter er opnieuw vandoor, nu aan de linkerzijde. Hoewel er nogal wat mensen meeliepen, besloot hij voor eigen succes te gaan. En terecht. Zijn pegel was te machtig voor Zonneveld: 0-2. Rijnsburgse Boys stelde daar weinig tegenover. En als dat al gebeurde – een ziedend schot van Zandbergen – dan beschikt De Treffers nog altijd over een van de beste doelbewakers uit de Tweede Divisie; Niels Kornelis heeft dan wel een antwoord paraat. Kort voor rust had Vlijter zijn tweede van deze middag kunnen maken. Simpel balverlies van Van der Plas leverde een ongekende kans op voor de nijvere Treffersspeler. Zijn lob eindigde via de paal in handen van een opgeluchte doelman Zonneveld.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Een beter Treffers, waartegen de thuisploeg weinig tot niets in te brengen had. Jordy Thomassen had zijn naam op het scoreformulier kunnen plaatsen, maar zijn inzet in de 56e minuut belandde op de buitenkant van de paal. Bram Ros had de mogelijkheid om iets terug te doen, maar ook hij had geen succes met zijn kopbal na een vrije trap van Zeldenrust. Op de lijn werd zijn doelpoging gepareerd. In de 67e minuut werd het daarentegen wel 0-3. Opnieuw was Tim Waterink – een zekerheid op de spitspositie – de gevierde man. Deze voorsprong voor De Treffers werd een minuut later alweer teruggebracht tot twee doelpunten. Op aangeven van Dani van der Moot slaagde Nino Klaver er nu wel in om doelman Kornelis te passeren: 1-3. Het thuispubliek veerde op, maar kon amper vijf minuten later alweer gaan zitten. Yassin Hamdi slalomde door de Rijnsburgse achterhoede en kon slechts ten koste van een overtreding worden gestopt. Vanaf de penaltystip liet Dkidak doelman Zonneveld geen kans: 1-4. In het laatste kwartier probeerde de thuisclub nog wel de bakens te verzetten met enkele wissels, maar het tweede doelpunt van Rijnsburgse Boys kwam te laat om de roodzwarten nog te verontrusten. Mitchi Huijsman scoorde in de 89e minuut de 2-4. En dat was het wel. Door deze winst is De Treffers weer twee punten dichter naar de koploper geslopen. Zouden de Groesbekers dan toch nog een spaak in het wiel kunnen steken?

Klik hier voor de samenvatting

Foto´s (Toon Dompeling, Proshots):