Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Een historische foto

Een groepje arbeidersjongens treft elkaar ’s avonds na het werk regelmatig bij Verheijen op de Groes of bij het dennenbosje van Geurts. Ze maken plannen voor het oprichten van een nieuwe voetbalclub. Uiteindelijk komt het op 1 augustus 1919 in café Hombergen op de hoek van de Kerkstraat en de Bosstraat tot de oprichting van een voetbalclub, die op voorstel van een van de jongens De Treffers wordt genoemd.

De eerste aarzelende stapjes van de piepjonge vereniging werden gezet in een wei langs de Biesseltsebaan op Limburgs grondgebied. Het clubje groeide en groeide, maakte veel omzwervingen, presteerde al voor de Tweede Wereldoorlog op landelijk niveau met wedstrijden tegen onder meer Volendam en ging de laatste 60 jaar stabiel tot de elite van de amateurverenigingen in Nederland behoren.

Veel is er veranderd in die inmiddels 105 jaar. Door oorlogsgeweld bleef er weinig overeind in Groesbeek. Wat tot voor kort wel overeind bleef, was de wieg, waarin dat roodzwarte clubje ontstond: het café op de hoek van Kerkstraat en Bosstraat.

Café Hombergen werd later Garage Müskens en uiteindelijk het woonhuis van Jacques Müskens. Het oorspronkelijke pand bleef zij het in sterk gewijzigde staat tot enkele maanden geleden behouden. Inmiddels heeft het plaats moeten maken voor een nieuw woonhuis.

Toen bekend werd, dat het pand gesloopt zou worden, was dat aanleiding om er nog eens een foto van te maken met het Treffersbestuur en de nog in leven zijnde oud-voorzitters op de voorgrond. Dáár is het immers allemaal begonnen!