Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Kennismaken met Dean van der Sluijs

De Treffers en Dean van der Sluijs kwamen recent een verbintenis voor de rest van het seizoen overeen. De 28-jarige linksback speelde tot en met november (toen eindigde de competitie) voor FK Jerv in Noorwegen. Eerder speelde Dean in dienst van TOP Oss (zeven seizoenen) en Helmond Sport (twee seizoenen) 218 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. 

Dean: “Ik heb een hele mooie tijd gehad in Noorwegen, maar jammer genoeg degradeerden we met FK Jerv waardoor het toch in een teleurstelling eindigde. Hoewel ik kon blijven, besloot ik weer terug naar Nederland te gaan.” Mede dankzij Jordy Thomassen kwam Dean vervolgens in contact met De Treffers. Dean: “Ik ken Jordy al heel lang, we hebben samen gespeeld in de jeugd van FC Den Bosch. Daarnaast waren we teamgenoten bij Helmond Sport en geef ik weleens training bij zijn voetbalschool.” 

Dean is blij dat hij midden in het seizoen bij De Treffers kon aansluiten, zo vertelt hij. Dean: “De Treffers is een grote naam in het amateurvoetbal. Dat blijkt ook wel uit de faciliteiten, want uit alles spreekt professionaliteit. Bovendien ben ik erg goed opgevangen door de spelersgroep, dus ik heb enorm veel zin in het laatste deel van het seizoen.” De voorkeur van Dean gaat uit naar de linksback positie en in de gewonnen wedstrijd tegen Scheveningen van afgelopen weekend maakte Dean ook op deze positie zijn debuut. Dean: “Vanwege blessures van andere spelers kwam het debuut sneller dan verwacht, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik ben een aanvallende back en mijn voetballend vermogen is denk ik mijn grootste kwaliteit. Dat heb ik hopelijk al wel laten zien in mijn eerste wedstrijd voor De Treffers.”

Het spel van Dean afgelopen zaterdag onderstreept zijn woorden. Dean speelde 70 minuten en draaide moeiteloos mee in het positiespel van De Treffers. Dean: “Mijn laatste wedstrijd was alweer drie maanden geleden in Noorwegen, dus was de pijp na die 70 minuten wel leeg. Voor mij is het dus belangrijk om nog fitter te worden en dan hoop ik in de rest van het seizoen natuurlijk zoveel mogelijk te spelen.” 

Dean heeft voor een half jaar getekend en de toekomst is dus nog ongewis. Dean: “Ik focus me er nu op om met De Treffers zo hoog mogelijk te eindigen en het koploper Spakenburg zo moeilijk mogelijk te maken. Als het van beide kanten bevalt, dan zie ik zeker een langere toekomst voor me op sportpark Zuid.”

We heten Dean nog van harte welkom bij De Treffers en wensen hem veel succes!