Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Scheveningen helpt De Treffers aan de overwinning

SPORTPARK ZUID – De Treffers heeft eigenlijk altijd al moeite gehad met stugge ploegen zoals SVV Scheveningen. Zo ook deze zaterdagavond. De badplaatsbewoners waren duidelijk niet met aanvallende intenties naar Groesbeek gekomen, begonnen al vanaf minuut één met tijdrekken en probeerden met lange ballen toch nog tot succes te komen. En dat zou nog haast gelukt zijn ook. Totdat in de 84e minuut Robert van Koesveld de bal in eigen doel deponeerde en daarmee De Treffers aan de overwinning hielp.

Het eerste half uur viel er weinig opwindends te vermelden. Met Dean van der Sluijs voor het eerst in de ploeg probeerden de roodzwarten het wel, maar het spel was te traag en te slordig om de Scheveningers in de problemen te brengen. Sterker nog, na het eerste begin vertoonden juist zij meer dreiging. Daar stond een enkele combinatie tegenover: Willem den Dekker, die over de bal maaide nadat Jordy Thomassen deze had voorgezet. En toen kwam de voorsprong ineens toch uit de lucht vallen. In de dertigste minuut werd de bal uit een pass van de wel weer imponerende Dkidak opgepikt door Thomassen. Hij omspeelde handig doelman Sven van der Maaten om het leder vervolgens in de touwen te deponeren. Dat doelpunt inspireerde niet de thuisploeg, maar juist de tegenstander tot meer aanvallende acties. De Treffers had over geluk niet te klagen, toen Tjin Asjoe op de paal mikte en Niels Kornelis de terugspringende bal alsnog kon opvangen. Diezelfde Tjin Asjoe had even later de op dat moment zeker verdiende gelijkmaker al kunnen scoren, toen hij op de uitlopende Kornelis af ging en de bal naast in plaats van in het doel lobde. Het was uitstel van executie. In de 41e minuut werd de bal slecht weggewerkt door de Treffersverdediging. Kornelis was kansloos op het schot van Lex Immers, omdat Mike de Niet onderweg de bal van richting veranderde. Nog voor rust was Jordy Thomassen dicht bij een nieuwe voorsprong voor zijn ploeg. Uit de voorzet van Azzedine Dkidak – gemist door doelman Van der Maaten – kopte Thomassen dit keer in het zijnet.

De tweede helft was boeiend, maar niet goed. Met wat meer venijn had Tim Waterink Van der Maaten het nakijken kunnen geven. Nu belandde de bal in de handen van de Scheveningen-goalie. Aan de overkant moest Niels Kornelis op de achterlijn juist geassisteerd worden om een voorsprong voor de Zuidhollanders te voorkomen. Eenzelfde situatie deed zich voor aan de overkant. De Treffers drukte wel, maar niet door. Uiteindelijk moest er een Scheveninger aan te pas komen om de roodzwarten een tweede doelpunt te bezorgen. Uit een voorzet van opnieuw Dkidak knalde Van Koesveld in een poging om weg te werken de bal tot zijn eigen ontzetting in de touwen achter Van der Maaten. De Scheveningers kregen daarna juist dankzij hun eerdere tijdrekken nog in totaal tien minuten van scheidsrechter Te Kloeze om toch nog één punt uit het vuur te slepen. Dat lukte niet, al moest er nog heel wat kunst- en vliegwerk aan te pas komen om penibele situaties voor Treffersdoel onschadelijk te maken.

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Jan Peters: