Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Scheveningen

De Treffers speelt aankomend weekend tegen Scheveningen. Net zoals de laatste wedstrijd tegen Jong Sparta wordt de wedstrijd gespeeld op ons eigen sportpark Zuid. Vanwege de inhaalwedstrijd tegen GVVV op zaterdag 9 maart, speelt De Treffers binnenkort weer twee thuiswedstrijden op rij. Kunnen de rood-zwarten in deze serie de druk op koploper Spakenburg opvoeren? 

Terugblik

Voor het carnavalsweekeinde won De Treffers met 2-1 van Jong Sparta. De bezoekers waren een stuk sterker in de eerste helft, maar dankzij goed keeperswerk van Niels Kornelis was het slechts 0-1 met rust. In de tweede helft tapte De Treffers uit een spreekwoordelijk ander vaatje. Al na zes minuten in de tweede helft scoorde Tim Waterink de gelijkmaker, op aangeven van Gavin Vlijter. Voor de spits was het zijn achtste doelpunt in de competitie en Vlijter leverde al zijn zevende assist af. Door een prachtige vrije trap van Youri Loen vijf minuten voor tijd, trok De Treffers de overwinning over de streep.

Scheveningen verloor op eigen veld met 0-1 van ADO’20. In de laatste minuut kreeg Jari de Jong zijn tweede gele kaart, waardoor deze middenvelder sowieso niet van de partij is tegen De Treffers. Scheveningen zag door de nederlaag de achterstand op ADO’20 groeien tot vier punten en staat momenteel op de 15e plaats. Dat is de laagste positie waarmee rechtstreekse handhaving wordt gehaald. De voorsprong op nummer 16 en 17 is nog vijf en negen punten voor de ploeg van trainer John Blok. De ploegen op deze plaatsen (Excelsior Maassluis en FC Lisse) hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Scheveningen

De selectie van Scheveningen herbergt de nodige ervaring. De 37-jarige Lex immers is natuurlijk een bekende naam. De aanvoerder is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Houtrust, na een carrière langs onder andere ADO Den Haag en Feyenoord. In de winterstop sloot ook oud-prof Tom Beugelsdijk aan. De 33-jarige Hagenees speelde onder andere zeven seizoenen voor ADO Den Haag. Daarentegen vertrokken er ook twee aanvallers in de winterstop. Delano Gouda en Julian Markvoort Beke vertrokken beide naar een club in de Regionalliga Südwest (vierde divisie in Duitsland). Deze twee aanvallers waren allebei betrokken bij zeven doelpunten van Scheveningen en daarmee statistisch gezien het meest waardevol voor de Schollekoppen. Van de huidige selectie is Ian van Baalen de topscorer met vier doelpunten. 

Eerdere resultaten

Eerder dit seizoen liep De Treffers tegen een 5-0 nederlaag aan bij Scheveningen. In een collectieve off-day was er niks op die nederlaag af te dingen. Na deze nederlaag startte De Treffers met een mooie serie van 22 punten uit acht wedstrijden. Alleen tegen HHC Hardenberg werd gelijk gespeeld, de overige zeven wedstrijden werden gewonnen. Gezien de laatste ontmoeting zal er van onderschatting geen sprake zijn bij de ploeg van trainer Frank van Kouwen. Ook de geschiedenis laat zien dat De Treffers het vaak lastig heeft tegen Scheveningen. In totaal wonnen De Treffers en Scheveningen beide drie keer hun onderlinge wedstrijd. Het werd ook drie keer gelijk, waardoor de onderlinge verhoudingen precies in evenwicht zijn. Opvallend genoeg eindigde alle remises in een 1-1 gelijkspel. Dit was ook de uitslag van de wedstrijd vorig jaar op Sportpark Zuid. De uitploeg kwam op voorsprong, maar door een goal van Willem den Dekker werd het gelijk. 

Wint De Treffers ook de vierde wedstrijd na de winterstop?