Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

Na drie afgelaste wedstrijden op rij, kan De Treffers aanstaande zaterdag hopelijk wel spelen. Om 15:30 uur wordt er op sportpark Middelmors afgetrapt tegen Rijnsburgse Boys. ‘De Uien’ zijn een van de weinige ploegen die het maximale aantal van 13 hebben gespeeld. Ondanks drie wedstrijden meer, verzamelde Rijnsburgse Boys tot dusverre slechts één punt minder dan De Treffers. 

Penalty trauma

Afgelopen dinsdagavond speelde Rijnsburgse Boys, in tegenstelling tot De Treffers, een inhaalwedstrijd. In een thuiswedstrijd tegen AFC verloor de ploeg van Henk Wisman met 2-3. Rijnsburgse Boys kwam twee keer op voorsprong, maar gaf de zege uit handen door twee penalty’s van de voet van Ex-Rijnsburger Joël Tillema. Het gegeven dat een oud-speler het vonnis voltrok zal pijn hebben gedaan bij de geel-zwarte aanhang. Dat het (weer) mis ging dankzij penalty’s zal echter nog meer voelen als een open wond. Het zal niet veel mensen zijn ontgaan, maar een maand geleden speelden De Treffers en Rijnsburgse Boys ook al tegen elkaar. Na een zinderende wedstrijd bereikte De Treffers na een spannende penalty serie de tweede ronde van de KNVB beker. 

Aanhaken of afhaken 

In de voorbeschouwing op de bekerwedstrijd tussen De Treffers en Rijnsburgse Boys schreven we nog dat Rijnsburg gerekend mag worden tot een van de titelkandidaten. Deze uitspraak werd gestaafd door een ijzersterke seizoenstart van de Bollenstreek-ploeg. Onder andere de tot nog toe ongenaakbare koploper Katwijk werd getrakteerd op hun tot dusverre enige nederlaag. Na de nederlaag in de beker tegen De Treffers won Rijnsburgse Boys echter nog maar één van de vier competitiewedstrijden en dus zijn de geel-zwarten aan het wegzakken op de ranglijst. Om geen anoniem seizoen in de middenmoot te draaien is de wedstrijd tegen De Treffers dus van groot belang voor Rijnsburgse Boys. Bij verlies haakt ‘RBB’ af bij de bovenste posities van de ranglijst.

Eerdere resultaten 

De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en De Treffers is de negende onderlinge ontmoeting. Vijf wedstrijden won Rijnsburg en De Treffers drie keer. Twee overwinningen werden behaald in de KNVB beker. Op sportpark Middelmors won Rijnsburg alle drie de wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en De Treffers.