Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

De Treffers speelt op zaterdag 20 mei een uitwedstrijd tegen Quick Boys. De Katwijkers staan een plek hoger dan de ploeg van Leeroy Echteld. Wie wint de confrontatie tussen de nummer 6 en 5? 

Quick Boys

Vorige week verloor Quick Boys op bezoek bij koploper AFC. Tien minuten voor tijd kreeg spits Youssef El Kachati een ultieme mogelijkheid om een overwinning binnen te halen, maar hij miste een strafschop. Die misser kwam de blauw-witten duur te staan, want in de allerlaatste minuut scoorde AFC de 1-0. Bij een gelijkspel of overwinning van Quick Boys zouden de dorpsgenoten van vv Katwijk en gemeentegenoten van Rijnsburgse Boys over koploper AFC heen wippen op de ranglijst.  De nederlaag zal dus niet alleen hard zijn aangekomen op sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys. Door de late nederlaag bij AFC verloor Quick Boys dure punten in de strijd om de derde periodetitel. De blauw-witte narren staan eerste in de stand van de derde periode met 22 punten uit negen wedstrijden. Rijnsburgse Boys kwam afgelopen weekend langszij, maar heeft een minder doelsaldo.

De Treffers

De Treffers speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Scheveningen. De gasten kwamen tien minuten voor rust op voorsprong en De Treffers had moeite om door het goed georganiseerde Scheveningen te komen. In de 71e minuut scoorde Willem den Dekker toch de verdiende gelijkmaker op aangeven van Oussama Bouyaghlafen. Voor Den Dekker was het al zijn negende competitiedoelpunt dit seizoen en daarmee heeft hij een sterk debuutjaar achter de rug. 

Blikvangers

Bij Quick Boys is Youssef El Kachati de absolute blikvanger. De spits scoorde 24 keer en is de topscorer van de competitie. De 23-jarige Leidenaar zou in de zomer de overstap maken naar IJsselmeervogels, maar diverse media meldden deze week dat de spits op weg is naar eerstedivisionist Telstar. De spits fungeert voornamelijk als eindstation, aangezien hij pas 1 assist achter zijn naam heeft staan. Onze eigen Jordy Thomassen is met twaalf doelpunten en twaalf assists overigens bij bijna net zoveel doelpunten betrokken als El Kachati. De inmiddels 34-jarige Danny van den Meiracker scoorde daarnaast tien keer in 22 wedstrijden en heeft ook een goed seizoen achter de rug.

Eerdere resultaten

Eerder dit seizoen won De Treffers met 2-1 van Quick Boys. Dankzij de overwinning op de blauw-witten steeg De Treffers toentertijd naar de 1e plaats. Gavin Vlijter scoorde de 1-0 nadat Jordy Thomassen enkele minuten daarvoor een penalty had gemist. Invaller Kevin Toppenberg leek de wedstrijd in het slot te gooien in de 89e minuut, maar een goal van El Kachati in de blessuretijd maakte het toch nog spannend. In totaal speelden De Treffers en Quick Boys vijf keer in competitieverband tegen elkaar. Drie keer wonnen de rood-zwarten en twee keer de blauw-witten. Bovendien won De Treffers in 19991 over twee wedstrijden met 9-4 van de ploeg uit Katwijk, waardoor de eerste algehele amateurtitel werd behaald.