Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

Na een uitstekende herstart van de competitie speelt De Treffers vandaag een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.  De Werkendammers bezetten de 16e plaats op de ranglijst en dat is een stuk lager dan in de voorgaande seizoenen, toen Kozakken Boys steevast in de (sub)top van de Tweede Divisie was te vinden. Na twee keer een 2de plaats volgde een 7de plaats in het seizoen ‘18/19. Tijdens de laatste twee afgebroken seizoenen stond Kozakken Boys 6de en 7de .

Grote schoonmaak

Terwijl de competitie stil lag is de bezem door de selectie en technische staf van Kozakken Boys gehaald. De laatste weken voor de competitiestop was Kozakken Boys bezig met een vrije val op de ranglijst en er was geen vertrouwen dat trainer Rick Adjei het tij nog kon keren. Adjei werd aan de kant geschoven en oude bekende Michel Langerak werd aangesteld interim-trainer voor de rest van het seizoen. Dit alles gebeurde in een roerige maand, die begon met het aanstellen van Johan van der Werff als nieuwe technisch manager. Hij nam de taken over van Adjei die naast zijn trainerschap, ook verantwoordelijk was voor de samenstelling van de selectie. Van der Werff ging meteen hard aan de slag en in één maand werden zeven nieuwe spelers vastgelegd voor komend seizoen. Daarnaast werd bekend dat er (minimaal) acht spelers in de zomer vertrekken.

Voortekenen

Met een nieuwe trainer en technisch manager wil Kozakken Boys in het restant van de competitie de weg naar boven vinden op de ranglijst. Opvallend genoeg zijn er geen tussentijdse versterkingen gehaald en heeft Langerak de selectie tot zijn beschikking die de laatste zeven competitiewedstrijden niet wist te winnen. Des te knapper is het daarom dat de nare smaak van de vele nederlagen meteen werd weggespoeld in twee oefenwedstrijden in aanloop naar de herstart. Derdedivisionist Gemert werd met 0-3 aan de kant gezet en vorige week won Kozakken Boys in een oefenwedstrijd met 1-0 van competitiegenoot Spakenburg. In de eerste dertien wedstrijden van het seizoen waren Lars Hutten, Gwaeron Stout en Stephen Warmolts vaste basisklant, maar zij konden niet op een basisplaats rekenen tegen Spakenburg.  

Angstgegner

Ondanks de lage positie op de ranglijst is het allesbehalve een zekerheid dat De Treffers de punten even ophaalt in Werkendam, aangezien een blik op de geschiedenis leert dat De Treffers het altijd lastig heeft in Werkendam. In zeven wedstrijden in de Tweede Divisie wonnen de rood-zwarten nog nooit van de rood-witten. Hiermee is Kozakken Boys de absolute angstgegner van De Treffers. Sterker nog, in drie wedstrijden op sportpark de Zwaaier wist De Treffers zelfs nog nooit te scoren. Tijd om daar verandering in te brengen!