Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Volendam – De Treffers

De Treffers speelt op zaterdag 14 mei een uitwedstrijd tegen Jong Volendam, de nummer vijftien van de ranglijst. Het is de vierde keer dat de rood-zwarten de strijd aan gaan met de jongelingen uit het vissersdorp. Eerder dit seizoen werd het op sportpark Zuid 3-2. Na zeven minuten stond De Treffers al met 2-0 voor, maar van een simpele wedstrijd was geen sprake. Jong Volendam knokte zich terug en raakte in de blessuretijd ook nog de paal, maar de rood-zwarten trokken de overwinning over de streep. Vorig seizoen en een seizoen eerder speelde De Treffers alleen de uitwedstrijd tegen Jong Volendam. De eerste ontmoeting eindigde in een 0-1 overwinning en vorig seizoen werd het 1-1 in het Kras stadion.


Recente resultaten
Jong Volendam won slechts één van de laatste zeven wedstrijden. Deze overwinning werd behaald op 30 april, toen de Wijdbroeken met 5-3 wonnen op bezoek bij Kozakken Boys. De andere zes wedstrijden gingen allemaal verloren. Zo was afgelopen weekend Spakenburg met 2-5 te sterk en verloor Jong Volendam ook van Noordwijk, Koninklijke HFC, Scheveningen, Jong Sparta en HHC Hardenberg. De Treffers speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen Kozakken Boys en deed zichzelf daarmee tekort. De rood-zwarten zijn nog niet helemaal uit de zorgen en kunnen een overwinning erg goed gebruiken.

Doelpuntrijke wedstrijden
Jong Volendam heeft op dit moment de meeste gepasseerde defensie van de competitie. In 29 wedstrijden kreeg de ploeg van Kiki Musampa (die eerder dit seizoen Johan Plat opvolgde) al 61 tegentreffers. Gemiddeld krijgen de talenten van het Andere Oranje dus meer dan twee tegendoelpunten per wedstrijd. Overigens scoort Jong Volendam zelf ook erg vaak: 56 keer. Alleen koploper Katwijk scoort beduidend vaker. Rijnsburgse Boys en Spakenburg scoorden ieder één keer vaker dan Jong Volendam. Aanvaller Koen Blommestijn is de grote man bij Jong Volendam. Hij scoorde al twintig keer en staat daarmee op de tweede plaats op de topscorerslijst van de competitie. Hij kwam dit seizoen ook al drie keer als invaller binnen de lijnen bij het ‘grote’ Volendam en scoorde één keer.

Nacompetitie
De Treffers heeft de punten zoals reeds beschreven nodig om nacompetitie te ontlopen, maar dat geldt ook voor Jong Volendam. Wanneer de oranjehemden tussen plek 10 en 16 eindigen, dan speelt Jong Volendam een rechtstreeks duel tegen de winnaar van de beloftencompetitie voor een plek in de Jack’s League. Een eindklassering op plek 17 of 18 leidt tot directe degradatie naar de beloftencompetitie. Op dit moment is de achterstand acht punten op de voor Jong Volendam veilige 9e plaats. De voorsprong op de 17e plaats is eveneens acht punten.