Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers geeft overwinning uit handen

De Treffers heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen laagvlieger Kozakken Boys. Doordat er twee keer een voorsprong werd weggegeven, wisten de rood-zwarten ook in de negende poging nog niet te winnen van de Werkendammers.

Al na vijf minuten kreeg Leroy George een grote kans om de score te openen. Gino van den Berg verstuurde een pass in de diepte op Jordy Thomassen. Zijn lage voorzet stuiterde op en werd daardoor van dichtbij over het doel gewerkt door de flankspeler. Na dit flitsende begin duurde het even voordat er weer wat te beleven was voor het goal van Kornelis of Kozakken-goalie Mathilda. Thomassen testte de keeper van de gasten met een schot van afstand, maar dat leverde geen problemen op. Enkele minuten later schoot Achenteh een vrije trap van Kozakken Boys rakelings over. Leroy George deed een betere poging. In de 26e minuut vuurde hij een vrije trap vanaf 30 meter op goal en zijn schot werd met moeite gekeerd door de keeper. Drie minuten later was George wederom bij een aanvallende actie van De Treffers betrokken. Thomassen stuitte vanuit een moeilijke hoek op Mathilda na doorkoppen van de routinier. In de 31e minuut zorgde George dan toch voor de verdiende voorsprong. Vanaf 25 meter schoot hij een vrije trap schitterend in de bovenhoek. De Treffers kon slechts één minuut genieten van de voorsprong. Brian Campman speelde een bal terug naar Kornelis, maar hij zag Tarik Fagrach over het hoofd. De aanvaller van de Brabanders kapte Kornelis uit en schoot vervolgens de gelijkmaker binnen. In de 40e minuut stelde de ploeg van Gert Kruys alweer orde op zaken. Een corner van George werd door Kozak Statie achter zijn eigen doelman gekopt.

In de rust voerde Gert Kruys één wijziging door: Bram Zwanen werd afgelost door Teije ten Den. De Treffers startte sterk aan de tweede helft en ging op zoek naar de, waarschijnlijk, bevrijdende 3-1. Mathilda verslikte zich bijna in een schot van Maertzdorf  in de 50e minuut en in de 56e minuut schoot George naast. Kozakken Boys begon steeds meer ruimte weg te geven, maar jammer genoeg lukte het De Treffers niet om de voorsprong uit te breiden. De tijd tikte verder zonder dat er grote kansen werden gecreëerd.

Campman produceerde in de 74e minuut nog een schot op doel, maar zijn schot werd gepakt door Mathilda. Kozakken Boys bleef dus in leven en ging in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Marijnissen was al een eerste waarschuwing, maar zijn schot werd mooi uit de hoek getikt door Kornelis. In de 83e minuut werd een vrije trap doorgekopt en vervolgens van dichtbij binnen geschoten door Ramsteijn. In de blessuretijd kopte Veenhoven nog naast namens Kozakken Boys waardoor het een puntendeling werd.

Al met al wisselde De Treffers goede fases af met momenten waarin te gemakkelijk twee tegendoelpunten werden gegeven. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong op Kozakken Boys (en dus de nacompetitieplek) tien punten. Handhaving op het hoogste amateurniveau is daarmee bijna veilig gesteld door de ploeg van Gert Kruys.