Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Kozakken Boys: Angstgegner komt op bezoek

De Treffers speelt zaterdag 7 mei een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. In acht eerdere wedstrijden won De Treffers nog nooit van de Brabanders. Zes keer wonnen de Werkendammers en twee keer werd het gelijk. In de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys eerder dit seizoen verloor De Treffers in de blessuretijd met 2-1. Kozakken Boys staat momenteel op een plek die aan het einde van de competitie leidt tot nacompetitiewedstrijden om handhaving veilig te stellen. De Treffers heeft momenteel tien punten meer dan de tegenstander van zaterdag en kan bij een overwinning bijna niet meer ingehaald worden door Kozakken Boys.

Lastig seizoen

Zoals benoemd staat Kozakken Boys in de onderste regionen van de ranglijst. De start van de competitie was nog aardig met negen punten uit de eerste zes wedstrijden. In de zeven wedstrijden tot de vervroegde winterstop werden vervolgens nog maar twee punten veroverd. In de winterstop werd trainer Rick Adjei ontslagen en kwam Michel Langerak aan het roer te staan. De eerste wedstrijd met Langerak als eindverantwoordelijke was de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Treffers. Zelf miste de trainer deze wedstrijd overigens vanwege ziekte. In totaal behaalde Kozakken Boys zeventien punten in vijftien wedstrijden onder leiding van Langerak en daarmee doet hij het beter dan voorganger Adjei (elf punten uit dertien wedstrijden). Desondanks is Kozakken Boys niet gestegen op de ranglijst en staan ze nog steeds op de zestiende plaats.  

Laatste wedstrijden

In de vorige speelronde ging De Treffers met 5-2 onderuit op bezoek bij Spakenburg. Coen Maertzdorf zetten ons rood-zwarte vlaggenschip net na rust op voorsprong, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg terug en wonnen zij terecht. Op hetzelfde moment speelde Kozakken Boys tegen Jong Volendam. De Kozakken gingen op eigen veld met 5-3 ten onder. Door deze nederlaag heeft Kozakken Boys al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen, waaronder tegen een aantal ploegen in het rechterrijtje. De Kozakken wisten niet te winnen van Excelsior Maassluis, GVVV, Katwijk, Jong Sparta, Spakenburg, IJsselmeervogels en dus Jong Volendam. Onder leiding van trainer Gert Kruys heeft De Treffers recent wel twee belangrijke overwinningen geboekt op Rijnsburgse Boys en Excelsior Maassluis. Hopelijk kunnen de rood-zwarten deze overwinningen op eigen veld een goed vervolg geven en de zeperd tegen Spakenburg doen vergeten.

Statistieken

De vijf tegendoelpunten die Kozakken Boys te verduren kreeg tegen Jong Volendam zijn typerend voor het seizoen. In totaal kreeg Kozakken Boys al 54 tegendoelpunten in 28 competitiewedstrijden. Verdediger Sven van Ingen gaat niet helpen om het verdedigende probleem bij Kozakken Boys op te lossen. Hij werd vorige week voor vijf wedstrijden geschorst op basis van videobeelden die Jong Volendam naar de KNVB had gestuurd. De Werkendammers scoorden zelf 34 keer en hebben op hekkensluiter ASWH na het slechtste doelsaldo. De topscorers van Kozakken Boys zijn Johnny Lommers en Thomas Marijnissen met ieder zeven doelpunten. Laatstgenoemde kan de laatste weken echter niet meer op een basisplaats rekenen en moet het doen met invalbeurten.

De Treffers kan een belangrijke overwinning boeken tegen een traditioneel lastige tegenstander. Hopelijk tot zaterdag op sportpark Zuid! Na afloop van de wedstrijd zal DJ Dave zorgen voor een gezellige derde helft.