Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Volendam – De Treffers

Na de midweekse bekeruitschakeling tegen Barendrecht is het voor De Treffers zaak om de rug te rechten en zaterdag voor drie broodnodige punten te vechten. Met slechts één punt uit vier wedstrijden staan de rood-zwarten op de laatste plaats in de Tweede Divisie. De twee andere ploegen die ook op één punt stonden na vier wedstrijden, GVVV en de tegenstander van deze zaterdag, pakten vorige week punten waardoor zij de gedeelde laatste plaats met De Treffers verlieten.

Competitiestart Volendam

In de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Sparta speelde de jongelingen van ‘het Andere Oranje’ met 2-2 gelijk en hierna werd er drie keer verloren tegen Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en IJsselmeervogels. Tegen laatstgenoemde stond Jong Volendam tot de 67e minuut met 3-0 voor, maar uiteindelijk ging de wedstrijd met 3-4 verloren. In de laatste wedstrijd tegen Excelsior Maassluis werd een 3-1 zege behaald. Tot op heden is Leon Maloney de speler met de beste statistieken bij Jong Volendam. In de eerste vijf wedstrijden verzorgde hij 2 assists en scoorde hij één goal.

Veel (tegen)doelpunten

Vorig seizoen kreeg Jong Volendam 61 tegentreffers en daarmee hadden ze de meest gepasseerde defensie van de Tweede Divisie. Dit seizoen werd er al twaalf keer gescoord tegen de jongelingen uit het vissersdorp en daardoor hebben ze ook op dit moment de meeste tegentreffers. Daar tegenover staat dat Jong Volendam ook vaak weet te scoren. Vorig seizoen scoorden de oranjehemden 40 keer en scoorden ze het meest van alle ploegen in het rechterrijtje. De nummer zeventien van vorig seizoen scoorde zelfs vaker dan twee ploegen die eindigden in het linkerrijtje. Dit seizoen wist Jong Volendam zelf acht keer te scoren en daarmee zijn er dus twintig doelpunten gevallen in vijf wedstrijden van Jong Volendam. Dit betekent dat er in wedstrijden van Jong Volendam (en koploper AFC) gemiddeld de meeste goals worden gemaakt. Het gemiddelde van vier doelpunten kan nog net niet tippen aan de cijfers van vorig seizen. In totaal vielen er toen bij wedstrijden van Jong Volendam  101 doelpunten, wat een gemiddelde geeft van 4,21 doelpunten per wedstrijd.

Geschiedenis

Ondanks het hoge aantal tegendoelpunten van de tegenstander van komende zaterdag en de lage positie op de ranglijst had De Treffers het vorig seizoen allerminst makkelijk tegen Jong Volendam. De ploeg van trainer Jan de Jonge won nipt met 1-0 door een goal van Dilivio Hoffman. De uitwedstrijd in Volendam was tot dusverre de enige en eerste keer dat De Treffers en Jong Volendam elkaar ontmoetten, want de terugwedstrijd stond gepland toen de competitie al was stilgelegd vanwege het coronavirus. Jong Volendam moet ver terug in de tijd voor de laatste overwinning op eigen veld, maar het is helaas ook alweer een tijdje geleden dat De Treffers wist te winnen in een uitwedstrijd. De laatste thuisoverwinning van Jong Volendam dateert van 1 februari. Onze rood-zwarte favorieten boekten op 25 januari buitenhuis voor het laatst een overwinning.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Thom Winkel. Dit seizoen leidde hij twee wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij drie gele en één directe rode kaart uit.