De Treffers uitgeschakeld in de beker

SPORTPARK ZUID – Na al eerder vier competitiewedstrijden niet te hebben gewonnen, lukte het De Treffers ook niet om in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht als winnaar van het veld af te stappen. Na 120 minuten voetbal was de derdedivisionist met 1-2 te sterk.

Het begin van de wedstrijd maakte meteen duidelijk dat De Treffers het niet makkelijk zou krijgen tegen de Rijnmonders. Binnen vijf minuten kwamen de gasten al drie keer in de buurt van de goal van keeper Centen. Echt gevaarlijk waren de twee corners niet en een kopbal van Vorthoren werd afgevlagd vanwege buitenspel, maar de toon was snel gezet. De eerste echt grote kans kwam ook op naam van Barendrecht toen Salem uithaalde na een onderschepping op het middenveld. In de zeventiende minuut liet De Treffers zich voor het eerst gelden. Van Zundert werd prima bediend door Dekkers en kon uithalen in de zestien meter, maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. De Treffers kwam wat beter in de wedstrijd en had in de 26e minuut een penalty verdiend toen Vlijter naar de grond werd getrokken, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Een minuut later was de linksbuiten dichtbij de 1-0. Zijn schot uit een voorzet van Van Zundert belandde helaas op de paal. In de 42e minuut leverde Van Rijn een goede voorzet af, maar Vlijter kwam hierbij een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Voor het rustsignaal zagen Van de Beek en Dekkers ook nog schoten naast en over de goal verdwijnen. De kleedkamers werden dus opgezocht met een 0-0 stand, terwijl De Treffers zeker op voorsprong had moeten staan.

In de 51e minuut kwam De Treffers alsnog op voorsprong. De keeper verwerkte een een hoge bal uit een vrije trap van Van de Beek niet goed en Maertzdorf schoot binnen. Het lukte De Treffers niet om door te drukken, maar daarentegen ontstond er juist meer weer druk op de goal van de thuisploeg. In de 55e minuut schoot De Lange van dichtbij naast en daarnaast werd Barendrecht gevaarlijk met enkele vrije trappen. In de 70e minuut had Dekkers de marge op twee kunnen brengen, maar vanaf vijf meter schoot hij de bal tegen doelman Van der Ploeg op. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op 1-1. Centen gleed uit en kon daardoor een simpele bal niet vangen, Bakour pakte het cadeautje uit. In de 82e minuut wist Barendrecht zelfs bijna de voorsprong te pakken. Dekkers haalde een bal van de lijn nadat Centen niet overtuigend ingreep en de rebound werd overgeschoten. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dus volgde er een verlenging. In de 99e minuut gaf Keizer een steekpass op Maertzdorf die een vrije doortocht naar de keeper had. Door een achtervolgende verdediger werd hij onderuit gehaald, maar de niet in het voordeel van De Treffers fluitende leidsman gaf slechts geel. De Treffers bleef de bovenliggende partij in de eerste helft van de verlenging en in de 104e minuut moest Barendrecht alsnog met tien man verder, toen Dorst zijn tweede gele kaart ontving. In de 108e minuut kon Vorthoren ondanks het overtal van De Treffers vrij inkoppen uit een vrije trap en hij kopte Barendrecht op voorsprong. In de resterende minuten lukte het De Treffers niet meer om het de keeper van Barendrecht echt lastig te maken en daarmee was de bekeruitschakeling een feit.