Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers neemt punt mee uit Volendam

Er wordt wel eens beweerd, dat Volendam en Groesbeek zo veel op elkaar lijken (voetbal, muziek, paling). Ook op het veld deed men afgelopen zaterdag niet voor elkaar onder: Jong Volendam – De Treffers 1 – 1. Voor De Treffers was dat het tweede puntje in deze competitie. Te weinig om afstand te doen van de rode lantaarn, die hoort bij de laatste plaats op de ranglijst. Positief te noemen is, dat men een vroege achterstand ongedaan wist te maken.

Bij de eerste, de beste aanval van Jong Volendam was het na een klein kwartiertje al raak. Hamza Rahaoui kreeg wat gelukkig de bal voor zijn voeten, maar aarzelde niet en schoof – via het lichaam van Guido van Rijn, zo leek het – het speeltuig in de lange hoek. Onbereikbaar voor doelman Dani Centen, die in het doel stond voor de nog steeds geblesseerde Niels Kornelis. Gelukkig gingen de Groesbeekse kopjes niet hangen. Tjeu Langeveld probeerde het met een schot, dat voorlangs ging. Dat nam niet weg, dat de Volendammers in de eerste helft van de wedstrijd toch het beste van het spel hadden. Rahaoui kreeg de kans om bij zijn debuut al meteen een tweede doelpunt te scoren, maar nu ging zijn inzet toch naast. Bij een verkeerde balaanname in de Treffersverdedigingkregen de Noordhollanders opnieuw een geweldige mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar gelukkig kon Bryan Sirvania op de lijn redding brengen. Het zag er allemaal niet zo best uit. Tot de 39e minuut.  Gavin Vlijter ging er op links vandoor en leverde een scherpe voorzet af. Die leek nog gepareerd te kunnen worden door doelman Roggeveen, maar in de rebound schoot Tjeu Langeveld de bal alsnog in de touwen: 1-1.

Na de thee probeerde De Treffers de bakens verder te verzetten en in die tweede helft bouwden de in witte broek gestoken roodzwarten ook aan een overwicht. In de 68e minuut leek dat de op dat moment verdiende voorsprong op te leveren. Uit een vrije trap van Boy van de Beek schoot invaller Marlon Versteeg de bal binnen, maar er zou daarbij buitenspel zijn geconstateerd. Dat feest ging dus niet door. De laatste tien minuten waren toch weer voor erg Jong Volendam, dat drie A-junioren in de gelederen telde. En toen had Robin Janssen bepaald over geluk niet te klagen, toen de scheidsrechter geen overtreding zag in het moment, dat Rahaoui binnen het strafschopgebied werd neergehaald. Nadat Centen bij een volgende gevaarlijke situatie de bal een aantal keren niet klemvast had, wist de Treffersgoalie alsnog een doelpunt te voorkomen. En dus bleef het bij 1-1, een stand, waarmee beide ploegen uiteindelijk tevreden mochten zijn zij het dat het De Treffers niet echt helpt om uit de gevarenzone te komen.

Bekijk hieronder de samenvatting en interviews: