Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORB. JONG SPARTA – DE TREFFERS

Aanstaande zondag reist De Treffers af naar Rotterdam om het hier op te nemen tegen Jong Sparta. De rood-zwarten treffen hiermee een tegenstander die zich nog net in de brede middenmoot van de Tweede Divisie bevindt. De jongelingen behaalden 28 punten uit 23 wedstrijden en staan twaalfde. Afgelopen weekend speelde Jong Sparta met 1-1 gelijk bij TEC en daarvoor werd er verloren van Spakenburg (2-4) en Kozakken Boys (2-1). Eerder dit seizoen won De Treffers in eigen huis met 3-1 van Jong Sparta en daarmee begon een serie van negen ongeslagen wedstrijden. Hoewel de cijfers in het voordeel van De Treffers spreken, mag Jong Sparta absoluut niet onderschat worden.

Lastige horde

De laatste keer dat De Treffers op bezoek ging bij Jong Sparta won het met 2-1 door een doelpunt van Bryan Sirvania in de allerlaatste minuut. Dit bewijst dat winnen lastig is en makkelijk winnen er helemaal niet inzit in het Kasteel. De eerste twee seizoenen in de Tweede Divisie ondervond De Treffers dit in levenden lijve, er werd toen namelijk met 5-1 en 3-1 verloren. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta (drie keer winst, één remise), blijkt de uitwedstrijd dus altijd een lastige horde voor de rood-zwarten. Hoop kan geput worden uit het feit dat Jong Sparta van de laatste drie wedstrijden op eigen bodem er twee verloor. Hiervoor werden er uit acht wedstrijden maar liefst zeventien punten behaald.

Slecht laatste kwartier van Jong Sparta

De mindere serie van Jong Sparta is mede te danken aan een slecht laatste kwartier waar de Rotterdammers al het hele seizoen last van hebben. In totaal werden er al tien doelpunten geïncasseerd in de laatste vijftien minuten en Jong Sparta kreeg zelfs al vier keer een tegentreffer in de allerlaatste minuut.  Daar tegenover staat dat de Spartanen zelf vijf keer scoorde in het laatste kwartier. In de laatste drie thuiswedstrijden kreeg Jong Sparta bijvoorbeeld ook drie tegentreffers op het einde van de wedstrijd, hiervan waren ook nog eens twee een eigen doelpunt.

Goede resultaten op zondag

De Treffers speelt dit weekend voor het eerst in bijna twee maanden weer een keer op zondag en de resultaten uit het verleden zullen vertrouwen geven. Van de laatste negen wedstrijden op zondag won De Treffers er zes en de rood-zwarten speelden drie keer gelijk. In deze negen wedstrijden scoorde De Treffers 21 keer en kreeg het slechts zes doelpunten tegen. De laatste nederlaag op zondag dateert alweer van 25 november 2018 toen er met 1-0 werd verloren op bezoek bij Jong Vitesse.

Tahiri in vorm

De gevaarlijkste man bij Jong Sparta is op dit moment Mohammed Tahiri. Hij was verantwoordelijk voor de drie laatste goals van de Spartanen en scoorde in totaal zes keer voor Jong Sparta. De topscorer is nog steeds Bradley van Hoeven met acht goals maar hij scoorde na de winterstop nog geen enkele keer. Afgezet tegen het aantal speelminuten doet Youssef el Kachati het echter het allerbeste. Hij maakte dit seizoen zes keer zijn opwachting voor Jong Sparta en scoorde hierin vier keer. El Kachati had hier maar 486 speelminuten voor nodig. Vermeldenswaardig is tot slot nog dat Jong Sparta sinds vijf wedstrijden onder leiding staat van het trainersduo Nourdin Boukhari en Nico Jalink. Zij volgden Jeroen Rijsdijk op die per direct naar Almere City vertrok. Onder het trainersduo worden tot nog toe gemiddeld 1,4 punten per wedstrijd behaald, onder Rijsdijk was het gemiddelde 1,2 punten.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Thijs Voncken. Deze leidsman had eerder dit seizoen zeven keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie onder zijn hoede en deelde hierin 27 gele kaarten uit.