DE TREFFERS ZAKT DOOR DE BODEM

Het Kasteel in Rotterdam was deze keer een onneembare veste voor De Treffers. In een vrijwel leeg en daardoor sfeerloos stadion wisten de Groesbekers te weinig te creëren en de 2-0 nederlaag tegen Jong Sparta was dan ook verdiend.

Met de eerste kans in de wedstrijd werd eigenlijk de toon al gezet. Weliswaar ging het schot van Tahiri naast en over het Treffersdoel, maar het gemak, waarmee deze Jonge Spartaan met een steekpass in stelling kon worden gebracht, gaf te denken. Te denken gaf ook de wijze waarop het eerste doelpunt voor de Rotterdammers viel. De Treffers kreeg een hoekschop te nemen en zoals wel vaker dit seizoen werd daarmee na zo’n dik half uur juist een bliksemsnelle counter van de tegenpartij ingeleid. Doelman Kenny Lipman kon de bal uit de lucht plukken en naar Emegha gooien. Die startte van eigen helft een solo, die pas achter Treffersdoelman Kornelis eindigde: 1-0. Met Emanuel Emegha is tegelijk de grote plaaggeest van de dit keer weer in het blauw gestoken Groesbekers genoemd. Hij stond aan de basis of aan het eindpunt van veel Spartaanse aanvallen. Ook in de tweede helft wist De Treffers vooralsnog geen vuist te maken. Al binnen vijf minuten wisten de Rotterdammers de voorsprong te verdubbelen. Emegha brak deze keer op links door en leverde een voorzet af, die door Van Hoeven op waarde werd geschat. Emegha zelf was vervolgens dicht bij de 3-0, maar deze keer ging zijn kopbal voorlangs het doel. De Treffers had deze middag veel moeite met de opbouw. Pas in het laatste half uur werd er weerwerk van enige betekenis geleverd. Een schot van Wilsterman over het doel en een kopbal van Van den Berg voorlangs waren te vermelden wapenfeiten. Maar de tegenstoten van Jong Sparta waren minstens zo gevaarlijk en het was te danken aan het feit, dat met name Tahiri zijn vizier niet goed had afgesteld, dat het bij 2-0 voor Jong Sparta bleef. Een wedstrijd om snel te vergeten. De volgende keer zal het echt beter moeten om te voorkomen, dat de degradatieplaatsen alsnog in zicht komen!