Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

GUIDO VAN RIJN NAAR DE TREFFERS

De Treffers heeft de eerste versterking en vijftiende speler voor het nieuwe seizoen binnen. Linksback Guido van Rijn komt over van FC Lienden en tekent voor één seizoen. De 28-jarige Arnhemmer keerde afgelopen zomer terug bij FC Lienden na twee jaar onder contract bij Spakenburg te hebben gestaan. Voor zijn periode bij Spakenburg speelde Guido al vier jaar bij FC Lienden waarmee hij onder andere algeheel landskampioen werd en twee jaar bij Bennekom.

Guido is blij met zijn overgang naar De Treffers: ‘Ik ken De Treffers natuurlijk al jaren omdat ik er vele malen tegen heb gevoetbald. De accommodatie is dan iets wat meteen opvalt en ik zie er naar uit om bij De Treffers te mogen voetballen. Daarnaast heb ik van diverse spelers en oud-spelers positieve verhalen gehoord en dit werd bevestigd in de gesprekken die ik had met de Technische Commissie.’

In zijn tijd bij Spakenburg liep Guido een vervelende blessure aan het kraakbeen in zijn knie op waardoor hij lange tijd uit de roulatie was. Inmiddels is hij weer helemaal fit en miste Guido dit seizoen slechts twee wedstrijden bij FC Lienden. Guido: ‘Ik ben volledig hersteld van mijn blessure en heb geen last meer. Daarnaast bezoek ik regelmatig de sportschool om zelf krachttraining te doen, dus ik ben 100% fit.’

De reden dat Guido twee wedstrijden miste was omdat een verschoven neusbotje recht gezet moest worden na een botsing. Dit laat ook meteen zien wat voor een type voetballer Guido is. ‘Ik zie mezelf als een echte ‘kuitenbijter’, een felle back, en krijg er echt energie van om mijn man uit te schakelen. Deze energie gebruik ik dan graag om de volledige linkerkant te bestrijken en ook aanvallend een bijdrage te leveren. ‘

Voor volgend seizoen heeft Guido een duidelijke doelstelling voor ogen: ‘Ik wil basisspeler worden en mik op een positie in de top 6. Hoewel ik natuurlijk weinig inzicht heb in de andere ploegen vind ik de top 6 een mooi streven en daar wil ik alles aan gaan doen.’

Een saillant detail is tot slot dat Guido verantwoordelijk was voor de allereerste tegengoal van De Treffers dit seizoen. In de eerste oefenwedstrijd tegen FC Lienden scoorde Guido met een vrije trap in een wedstrijd die De Treffers uiteindelijk met 2-1 won.

Wij wensen Guido heel veel succes en plezier toe in het rood-zwart!