Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing IJsselmeervogels – De Treffers

De Treffers speelt dinsdag 29 maart een uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De ‘rooien’ maken een lastig seizoen door en strijden tegen degradatie. Momenteel wordt de zestiende plaats op de ranglijst bezet met 20 punten uit even veel wedstrijden. De Treffers is de laatste weken afgezakt op de ranglijst. De rood-zwarten vinden we terug op tiende plaats met 27 punten.  De huidige positie van IJsselmeervogels betekent aan het einde van het seizoen nacompetitiewedstrijden voor lijfsbehoud. Een verschil van zeven punten tussen De Treffers en IJsselmeervogels is vooralsnog een behoorlijke marge. Bij een nederlaag tegen IJsselmeervogels, komt de nacompetitiestreep echter angstig dichtbij. Het moge duidelijk zijn dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat!

Serie

De Treffers is in de huidige situatie verzeild geraakt door een erg slechte serie. In de laatste zes wedstrijden werd er slechts één punt behaald en werd er drie keer gescoord. Alle andere competitiegenoten steken daardoor in betere vorm dan De Treffers. IJsselmeervogels behaalde zeven punten in de laatste zes wedstrijden en scoorde negen keer. Al deze zeven punten werden behaald in thuiswedstrijden. Afgelopen weekend waren de Spakenburgers met 2-1 te sterk voor Jong Volendam. In de twee voorafgaande thuiswedstrijden werd er gelijk gespeeld tegen buurman Spakenburg (2-2) en gewonnen van TEC (3-0). Tussen deze thuiswedstrijden door werd er verloren bij Kozakken Boys (2-1), Rijnsburgse Boys (1-0) en Jong Sparta (2-1).

Blessuregolf

De resultaten van IJsselmeervogels zijn deels te verklaren door een gigantische blessuregolf. In de laatste wedstrijd ontbraken eerste keeper Jaimy Schaap, verdedigers Kai Heerings, Miguel Ramdas en Mitch Willems,  middenvelder Eef van Riel en aanvallers Rydell Poepon en Stan Beune. Khalid Tadmine maakte voorheen ook onderdeel uit van de ziekenboeg, maar hij viel afgelopen zaterdag in. Negen minuten na zijn invalbeurt verliet hij echter alweer geblesseerd het veld. Het is niet duidelijk of Tadmine fit genoeg is voor aanstaande dinsdag. Behalve de blessuregolf heeft IJsselmeervogels ook te maken met een gebrek aan kwaliteit, volgens Jaimy Schaap. De keeper liet na de nederlaag tegen Rijnsburgse Boys tegenover Omroep West optekenen “nog nooit in zo’n slecht IJsselmeervogels te hebben gespeeld.”

Blikvangers

Ondanks de duidelijke taal van keeper Schaap, heeft IJsselmeervogels nog steeds een aantal gelouterde Tweede Divisie spelers in huis. Een van hen is Steven Sanchez Angulo. De behendige middenvelder/vleugelaanvaller scoorde dit seizoen zeven keer. De 1.79 meter lange Sanchez Angulo is tijdens de laatste thuiswedstrijden helemaal de ‘grote’ man bij IJsselmeervogels. In de laatste drie thuiswedstrijden scoorde hij telkens. In de laatste wedstrijd tegen Jong Volendam stonden naast Sanchez Angulo ook Daniel van Son, Jeffrey Buitenhuis, Mike van de Laar en Danny van den Meiracker op het veld. Samen zijn deze spelers goed voor 535 wedstrijden in de Tweede Divisie.

Op 5 februari jongstleden stonden De Treffers en IJsselmeervogels tegenover elkaar op sportpark Zuid. De ploeg van François Gesthuizen won destijds met 1-0 door een doelpunt van Tjeu Langeveld, maar zette IJsselmeervogels dus zeker niet zonder slag of stoot opzij. Op sportpark De Westmaat zal de overwinning ook niet cadeau worden gedaan en dus is alle rood-zwarte steun van harte welkom. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt. Graag tot dan!