De Treffers weer met lege handen

Het wordt steeds moeilijker om een wedstrijdverslag voor De Treffers te schrijven zonder in herhalingen te vervallen. Tegenstanders reizen tegenwoordig met genoegen af naar Zuid. Niet omdat de krachtsverschillen zo groot zijn. Het verschil zit in het scorend vermogen. De tegenstander benut de mogelijkheden, die sporadisch ontstaan, De Treffers niet. De tegenstander jaagt een toegekende penalty in de touwen, De Treffers niet. De Treffers – Quick Boys: 1-2.

Er valt weinig te melden over de eerste helft. Het ontbrak de roodzwarten zeker niet aan strijdlust. Die was af en toe hartverwarmend. Maar ook in de wedstrijd thuis tegen het Katwijkse Quick Boys werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt, werd de bal niet zorgvuldig genoeg geplaatst. Bovendien lijkt er een verbod te zijn om op doel te schieten. In de twaalfde minuut leek een combinatie tussen Jordy Thomassen en Leroy George veelbelovend, maar uiteindelijk kon doelman Van der Helm de bal gemakkelijk onderscheppen. Datzelfde gebeurde, toen tien minuten later Teije ten Den knap doorbrak en vanaf links een scherpe voorzet af gaf. Na een klein half uur roerde ook de tegenstander zich. Als de bal hoog voor doel werd gebracht uit een voorzet of uit een hoekschop, dan was dat meteengevaarlijk.

De tweede helft begon iets later, omdat het veld eerst nog eens goed gesproeid werd. Opnieuw was de thuisclub het eerst aan zet. Teije ten Den gaf de bal door het midden mee aan George, maar net iets te hard en dus kon doelman Van der Helm de bal oppakken. In de 57e minuut kwamen de roodzwarten toch wel verdiend op voorsprong. George bediende Thomassen en die probeerde het met een schot van afstand, dat verrassend in doel verdween. Waarom gebeurde dat nu niet vaker? Quick Boys-trainer Edwin Grünholz zag daarin aanleiding om een aantal wissels toe te passen, die uiteindelijk succesvol bleken. De Katwijkers namen het heft in handen. Een flinke waarschuwing was er al in de 73e minuut, toen de bal vanuit een verre ingooi voor doel kwam en in de rebound de bal op de kruising geschoten werd. Uw verslaggever, die ook al een dagje ouder wordt, kon niet ontdekken wat het rugnummer van de schutter was. Een aanbeveling voor ploegen om die nummers wat duidelijker en groter aan te brengen. Twee minuten later kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker er toch. El Kachati was daarvoor verantwoordelijk. Terwijl De Treffers opnieuw in de aanval ging op jacht naar de winst, was het Quick Boys dat daarvan profiteerde. In de counter ontsnapte de lepe Tommy Bekooij aan zijn bewaker en kon even verderop alleen ten koste van een strafschop afgestopt worden. Bekooij zelf voltrok het vonnis en gaf doelman Kornelis geen kans. Vier minuten later kreeg De Treffers een penalty te nemen van scheidsrechter Mulder. Er zou handsgemaakt zijn. Maar invaller Marlon Versteeg was vanaf elf meter niet in staat om doelman Van der Helm te verschalken. Met de moed der wanhoop pompte de thuisclub de bal nog een aantal keren voor het doel van de tegenstander, maar dat leverde geen resultaat meer op.