Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: HHC Hardenberg – De Treffers

De Treffers behaalde in de vorige speelronde voor het eerst sinds lange tijd (drie) punten op het eigen Sportpark Zuid. Vooropgesteld; nee, het was in de eerste helft niet altijd even goed. Maar was de overwinning heel erg lekker en minstens zo belangrijk? Ja. Nu is het zaak voor De Treffers om de afstand met de ploegen onder zich in de degradatiezone zo snel mogelijk te vergroten. De volgende stap in de goede richting kan aanstaande zaterdag gezet worden in Overijssel. Om 15:30u zal er worden afgetrapt tegen de huidige nummer negen van de ranglijst, HHC Hardenberg.

Afgelopen zondag won De Treffers de Groesbeekse derby met 5-2 van Achilles’29. Binnen tien minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord door goals van Boy van de Beek en Niek Versteegen. Hierna verloor De Treffers de grip op de wedstrijd en kwamen de buren terug tot 2-2. Boy van de Beek schoot zijn ploeg voor rust voor de tweede keer vanaf elf meter op voorsprong en dit was een gigantische opsteker voor de ploeg van Anton Janssen. Direct na de rust liep De Treffers uit naar 5-2 door goals van wederom Versteegen en van de Beek. De Treffers was in het restant van de wedstrijd ook de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer.

HHC Hardenberg dan, zij gingen afgelopen zaterdag op bezoek in ‘het Kasteel’ met 3-0 onderuit. Binnen het half uur stond Jong Sparta met 2-0 voor en een kleine tien minuten voor tijd werd het 3-0. Een eretreffer was de oranjehemden uit Hardenberg ook niet gegund, vlak voor het eindsignaal mikte Skhodran Metaj een penalty naast.

Na de winterstop presteert de ploeg van Gert-Jan Karsten iets minder dan ervoor. De laatste overwinning dateert alweer van 3 februari toen er werd met 3-1 werd gewonnen van Barendrecht. Hierbij dient wel in ogenschouw te worden genomen dat er afgelopen maand twee wedstrijden van de Hardenbergers zijn afgelast, hier was dus weinig in te winnen dan wel verliezen.

HHC Hardenberg duldt alleen Kozakken Boys voor zich wanneer er wordt gekeken naar de prestaties in thuiswedstrijden. In tien wedstrijden werden er 24 punten verzameld, het doelsaldo is ook veelzeggend: 28 goals voor en dertien tegen. In uitwedstrijden presteren de bewoners van de Boshoek dus een stuk minder, er werden negen punten bij elkaar gevoetbald en het doelsaldo is met negentien gescoorde en 26 geïncasseerde doelpunten een stuk minder. Helaas spelen we uit.

Van bovenstaande negen punten in uitwedstrijden werden er drie behaald in de eerdere wedstrijd tegen De Treffers dit seizoen. De ploeg van Anton Janssen nam via een knappe goal van Nick de Bondt in de vierde minuut de leiding, maar tien minuten later kwam HHC langszij via Rick Hemmink. Weer tien minuten later kreeg De Treffers een penalty te nemen maar deze werd helaas gepakt door keeper Sander Danes. Direct in de tweede helft kwam HHC via Koos Werkman op 2-1 en daarna maakte De Treffers geen aanspraak meer op een puntendeling.

De uitwedstrijd vorig jaar in Overijssel was voor De Treffers haar eerste wedstrijd op bezoek bij HHC. Deze werd meteen met 3-1 gewonnen door goals van Robert Mutzers, Nick de Bondt en Pim Balkestein. De eretreffer namens HHC kwam van de voet van Sargon Gouriye.

HHC heeft niet één maar liefst drie topscorers in de gelederen, zowel Rick Hemmink als Rens van Benthem als Rob van der Leij lieten dit seizoen negen keer het net bollen. Vorig seizoen was scoren nog het grote probleem bij HHC, maar dat is dit jaar dus helemaal anders. Vorig jaar kwamen de Hardenbergers tot 41 goals in de competitie en dit seizoen staat de teller al op 47 goals.

De wedstrijd aanstaande zaterdag zal onder leiding staan van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hiermee heeft hij zijn tweede wedstrijd in de Tweede Divisie toegewezen gekregen, in zijn eerste gaf hij vijf gele en één directe rode kaart. Het grootste gedeelte van zijn wedstrijden floot Van der Eijk dit seizoen in de Eerste Divisie. Hier deelde hij in twaalf wedstrijden 27 gele en twee rode (waarvan één direct) kaarten uit.

Wanneer u de wedstrijd bij wilt wonen moet u op zoek naar het volgende adres in Hardenberg: Hessenweg 74, 7771. De reistijd zal ongeveer één uur en 45 minuten bedragen en iets langer wanneer u het adres niet meteen kunt vinden.

Geeft De Treffers haar winst in de derby een goed vervolg? Tot zaterdag!