Samen met De Treffers

Nieuws

WEER MEER LUCHT VOOR DE TREFFERS

In de enige echte derby in de Tweede Divisie, die tussen De Treffers en Achilles ’29, waren dit keer de roodzwarten de sterkste. De Treffers won met 5-2. Daardoor kreeg de ploeg weer wat meer lucht ten opzichte van de onderste plaatsen. Meer lucht dan de tegenstanders, dat hadden de spelers ook bij tijd en wijle in de wedstrijd, waardoor de score uiteindelijk zo hoog kon oplopen.

Met alle aanwinsten van de laatste weken in de basisopstelling vloog De Treffers er vanaf het begin hard in. Dat resulteerde in twee doelpunten binnen tien minuten. In de tweede minuut werd Eef van Riel binnen het strafschopgebied onderuit gelopen. De toegekende strafschop was een prooi voor Boy van de Beek. Hij schoot het leder snoeihard en half hoog in de touwen. Vijf minuten later hield scheidsrechter Kooij Achilles nog de hand boven het hoofd, toen Jesse Edge eveneens de hand boven het hoofd had en daarmee de bal weg tikte. Er werd wel meer niet gezien door het arbitrale trio, overigens aan beide zijden. Het kwam de snelheid van het duel wel ten goede. Het was uitstel van executie. In de tiende minuut werd Coen Maertzdorf – deze middag een van de uitblinkers en dat zal de trainer van de tegenpartij genoegen hebben gedaan – gelanceerd door Siers. Uit de voorzet van Maertzdorf kopte Niels Wouters nog op doelman Royendijk, maar in de rebound was Niek Versteegen genadeloos: 2-0. Het leek de opmaat te worden voor een ruime overwinning. Maar vervolgens hielp De Treffers zelf na ruim een kwartier de tegenstander weer in het zadel. Eef van Riel verspeelde op knullige wijze de bal aan Aleksandar Jankovic, die de aansluitingstreffer mocht aantekenen. En dan blijkt weer hoe broos het zelfvertrouwen nog steeds is van de roodzwarten. Het piepjonge Achilles kreeg de ruimte om een aantal goede combinaties op de mat te leggen. Niels Kornelis moest zich strekken op een schot van Niels Willems. En vijf minuten voor rust kwamen de Heikantbewoners op gelijke hoogte door een prachtige lob van Kevin Schmidt. Nog voor rust stond De Treffers echter alweer op voorsprong. Met een verre uittrap werd Niels Wouters gevonden, die werkelijk weergaloos de bal aannam en breed legde op de instormende Niek Versteegen. Versteegen werd onderuit gehaald en weer was een strafschop daarvan het gevolg. Op vrijwel identieke wijze schoot Boy van de Beek ook deze keer de bal in de touwen: 3-2.

In de tweede helft was de wedstrijd snel gelopen. In de 47e minuut maakte Niek Versteegen 4-2 uit opnieuw een geweldige voorzet van Coen Maertzdorf. En vier minuten later lag de bal alweer in het net, toen Boy van de Beek ineens uithaalde op voorgeven van Cendrino Misidjan. Daar bleef het bij. De beste kansen waren nog voor de thuisclub. Niels Wouters raakte de paal na een combinatie tussen Robin Janssen en Coen Maeertzdorf. Invaller Wouter Op den Camp kopte op het lichaam van doelman Royendijk en de eveneens ingevallen Nick de Bondt zag zijn schot geblokt worden. Op het middenveld waren de jongens van Achilles zeker niet de mindere, maar een echte vuist konden zij niet meer maken. Het bleef dus, zoals gezegd, bij een uitslag van 5-2.