Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

COEN MAERTZDORF TWEE JAAR LANGER OP ZUID

De Treffers en Coen Maertzdorf hebben overeenstemming bereikt om het contract met twee jaar te verlengen. Hierdoor gaat de 24-jarige rechtsvoor volgend seizoen al zijn vijfde seizoen in.
‘Ik heb het heel erg goed naar mijn zin bij De Treffers. Al vanaf het eerste seizoen voel ik me op mijn plek en word ik gewaardeerd door eenieder binnen de club. Dit zowel in goede als in wat mindere tijden.’

In de afgelopen seizoenen kwam Coen tot 112 wedstrijden waarin de inwoner van Nijmegen tot 16 goals en 13 assists kwam. In de afgelopen derby tegen Achilles’29 was Coen Maertzdorf ontzettend gevaarlijk en speelde hij zijn directe tegenstander vaak zoek.
‘Ik zie nog genoeg ontwikkelpunten voor mezelf en ik vind het mooi dat de club ook continu in beweging is. Er wordt op elk vlak gekeken wat er beter kan en dat vind ik mooi. Ik zie me hier nog wel een aantal jaren spelen!’

Coen is bezig met de deeltijdstudie toegepaste psychologie en werkt daarnaast drie dagen in de week bij een sportwinkel. Als doel voor dit seizoen noemt Coen het behoudt voor de Tweede Divisie. ‘Met deze selectie moeten we dit gewoon redden. Ik hoop hierin net als de afgelopen weken een grote rol in te spelen.’ Als doel voor zichzelf de aankomende jaren geeft Coen aan: ‘Ik zou graag voor de bovenste plekken in de Tweede Divisie mee willen doen. De komende jaren ga ik het helemaal laten zien omdat mijn beste jaren er nog aan komen.’

Lang nadenken over het wel of niet verlengen was voor Coen Maertzdorf geen vraag. ‘Hier waren we zo uit. Ik vind het een groot compliment dat De Treffers me voor twee jaar langer wil behouden. Daar ben ik ook trots op.’

‘Mijn teamgenoten zijn ook mijn vrienden geworden. We doen zowel qua voetbal als qua buiten het veld veel met elkaar en dit komt ten goede aan het teamgevoel. Dit is echt mijn club. Zo’n ambiance als tijdens de derby geeft me ontzettend veel energie, aangezien ik ook een goed contact heb met de supporters weet ik hoe belangrijk deze wedstrijd voor de club en iedereen eromheen was.’

Voor het volgend seizoen kwam De Treffers eerder tot overeenstemming met Robin Janssen (1 jaar), Joris Janssen (2 jaar), Jordy van de Kracht (1 jaar). Verder werd jeugdtalent Tjeu Langeveld voor twee jaar vastgelegd en zijn er doorlopende verbindingen met Niels wouters, Niek Versteegen, Boy van de Beek, Niels Kornelis, Bas Hendriks, Bryan Sirvania en Dyon Gijzen.