DE TREFFERS KRIJGT TE WEINIG IN HARDENBERG

De Treffers is er niet in geslaagd om met punt(en) terug te keren vanuit Overijssel. Een door de wind gedragen corner van HHC captain Kobussen bracht de eindstand op 1-0.
De eindstand was niet conform de veldverhoudingen. De Treffers was in de eerste 20 minuten en de gehele tweede helft heer en meester op sportpark de Boshoek, zonder resultaat.

Zonder de geblesseerde Robin Janssen maar met de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Pim Balkestein zocht de uitploeg direct de aanval. Zonder hele grote kansen te creëren hadden de Groesbekers het overwicht. De grootste mogelijkheid was in de 14e minuut voor Pim Balkestein. Uit een corner van Boy van de Beek zag hij zijn kopbal net over de kruising terecht komen.
Na de twintig minuten speelde het spel zich vooral op het middenveld af en kwam HHC steeds beter in de wedstrijd. De mogelijkheden vielen vaker voor HHC te noteren en zeven minuten voor rust resulteerde dit in de 1-0 voor de thuisploeg. Glenn Kobussen zag zijn corner door niemand aangeraakt worden en in de uiterste hoek verdwijnen.

Na rust gingen de rood-zwarten op zoek naar de gelijkmaker. Twee minuten na rust gaf Niels Wouters een prima steekpass op Coen Maertzdorf. Oog in oog met keeper Danes kwam de keeper als winnaar uit de bus. Dezelfde Danes was een sta-in-de-weg op een afstandschot van Eef van Riel. Hij degradeerde het schot van de middenvelder tot corner.
Net voordat het eerste uur verstreken was kopte Pim Balkestein een bal door op Boy van de Beek. Zijn volley kon ook maar te nauwer nood gepareerd worden door Danes. In de daaropvolgende corner kreeg Boy een goede schietkans maar hij schoot, helaas voor de rood-zwarten, over.

De Treffers zette steeds meer druk en de nadruk werd gelegd op het vinden van de gelijkmaker. Dit zorgde natuurlijk voor ruimte voor HHC. Zij raakten vanuit een counter (hetzij vanuit moeilijke positie) de paal. De Treffers liet zich niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar de goal. Zoals u in de eerste alinea kon lezen kwam deze er echter niet.
Na 75 minuten moest De Treffers verder met 10 man. Niek Versteegen kreeg een uiterst dubieuze tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. Nadat hij voorbij verdediger Gortz gesneld was deed hij er alles aan om eerder bij de bal te komen dan keeper Danes. Hierbij was een duel en ging de keeper zeer theatraal naar de grond. In eerste instantie een vrije trap tegen maar puur op appel gaf de scheidsrechter toch (hij wilde het eerst niet doen) een gele kaart.
Tien minuten voor tijd was HHC dicht bij de verdubbeling maar in vrije positie bracht de paal redding voor Niels Kornelis en zijn team.

Een minuut voor tijd was Pim Balkestein bijna het goudhaantje. Na een goede combinatie tussen Sirvania en van Riel bracht laatstgenoemde de bal voor. Pim Balkestein kwam voor zijn man en kopte de bal prima in. Danes was verslagen maar de paal stond de verdiende gelijkmaker in de weg.

Al met al een prima wedstrijd van De Treffers waarin er geen welverdiende en benodigde punten bijeen gesprokkeld werden. Hieruit blijkt dat het kwartje net niet de goede kant op valt en of dit te maken heeft met de positie op de ranglijst zullen we nooit weten.

Volgende week spelen we op zondag thuis de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC. We gaan er met goede moed heen maar de punten moeten dan echt op Zuid blijven.