Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. De oranjehemden staan onderaan de brede middenmoot. Na 28 wedstrijden staat de teller op 41 punten.  Het verschil met plek zes is slechts twee punten en dus kan HHC weer het linkerrijtje in. De Treffers staat tweede en moet winnen om de druk op koploper Spakenburg te houden. 

De Treffers 

Afgelopen weekend won De Treffers op eigen veld met 2-1 van ACV. De rood-zwarten leidden tijdens de rust met 2-0 door goals van Azzedine Dkidak en Willem den Dekker. Aan de goal van Dkidak ging goed voorbereid werk van Gavin Vlijter vooraf. Hij leverde al  zijn achtste assist van het seizoen af. Willem den Dekker maakte zijn elfde goal van het seizoen en deed dat op aangeven van Dkidak. ACV scoorde in de 70ste minuut de aansluitingstreffer en daarna werden het nog 20 hele spannende minuten. De voorsprong werd behouden, mede dankzij goed keepers werk van Niels Kornelis.  Door de overwinning op ACV won De Treffers inmiddels drie wedstrijden op rij en is de jacht op koploper Spakenburg nog steeds bezig. Het verschil is nog steeds vijf punten.

HHC Hardenberg

Vorige week verloor HHC Hardenberg kansloos  met 3-0 op bezoek bij ADO’20. Het was voor HHC de derde nederlaag op rij. Achtereenvolgens Quick Boys, GVVV en dus ADO’20 waren te sterk. Eerder dit seizoen verloor HHC ook al een keer drie keer op rij, maar eigenlijk zijn de inwoners van Overijssel zo’n serie niet gewend. De laatste jaren eindigde HHC Hardenberg namelijk altijd in de bovenste regionen van de competitie.

Voorafgaand aan de laatste drie nederlagen won HHC Hardenberg met 2-0 van Spakenburg en met 1-0 van Excelsior Maassluis. Met name de overwinning op Spakenburg zegt voldoende over de kwaliteit van het elftal van trainer Pascal Diender. Met 31 tegendoelpunten heeft HHC Hardenberg de minste tegendoelpunten van de competitie en daarmee doen de oranjehemden het dus erg goed. Daar tegenover staan echter ‘slechts’ 40 doelpunten. Spits Rob van der Leij scoorde achttien van deze 40 doelpunten, maar verder ontbreekt het aan wat scorend vermogen dit seizoen. 

Eerdere resultaten

In de thuiswedstrijd van De Treffers tegen HHC werd het 1-1. De gasten kwamen vroeg op voorsprong door Van der Leij. Na 21 minuten werd de stand gelijk getrokken vanaf de penaltystip door Oussama Bouyaghlafen. Jesper Drost scoorde namens HHC nog een keer in de tweede helft, maar deed dat in vermeend buitenspelpositie.

De Treffers en HHC Hardenberg kwamen elkaar in totaal dertien keer tegen in de Tweede Divisie. Vier keer won De Treffers, vijf keer won HHC en het werd vier keer gelijk. Daarnaast won De Treffers in 2011 in de strijd om de KNVB beker. Slechts één keer won De Treffers op bezoek op sportpark de Boshoek. In het seizoen 2016/2017 wonnen de rood-zwarten met 1-3. Een nieuwe overwinning is enorm welkom!