Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Talentvolle Ruben van Strien en Teun Heijmans langer bij De Treffers

Ruben van Strien en Teun Heijmans spelen volgend seizoen ook bij De Treffers. Ruben gaat beginnen aan zijn derde seizoen bij De Treffers en voor Teun wordt het zijn tweede seizoen.

Scout Willy Klaassen was mede betrokken bij de komst van Ruben van Strien en Teun Heijmans naar De Treffers. Hij en de hele TZC (Technische Zaken Commissie) hebben veel vertrouwen in beide spelers, zo vertelt hij: “Ruben is een linksbenige speler, van origine middenvelder, die op meerdere posities inzetbaar is: op 6, links centraal en linksback. Hij heeft een goede functionele basistechniek, goed inzicht, gedisciplineerd, evenwichtig en ook fysiek al sterk. In diverse invalbeurten heeft hij al laten zien het Tweede Divisie niveau aan te kunnen. Zoekt de voetballende oplossing maar heeft ook duelkracht en hardheid. Een speler a la Erwin Koeman die aan de bal comfortabel en vast is, een teamplayer die altijd minimaal een 6 haalt en dus betrouwbaar is.”

De 21-jarige Ruben speelde in de jeugdopleiding van Vitesse en De Graafschap en draagt sinds 2022 het rood-zwart van De Treffers. Vorig seizoen speelde hij in De Treffers O21 en kwam hij tot vier invalbeurten. Inmiddels is de linksbenige speler vast onderdeel van de eerste selectie. De teller staat nu op dertien wedstrijden in de hoofdmacht van De Treffers. Afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen ACV speelde Ruben bijna een volledige wedstrijd, nadat hij al vroeg de geblesseerd uitgevallen Bryan Sirvania verving.

Ruben: “Ik heb het enorm naar mijn zin bij De Treffers. De Treffers is een warme club met veel betrokken mensen. Hierdoor voel ik me vanaf het eerste moment al thuis op sportpark Zuid.” Sinds de winterstop krijgt Ruben steeds meer speelminuten en dus ziet hij ook veel perspectief bij De Treffers. Ruben: “Ik ben tevreden over mijn seizoen, omdat ik steeds meer minuten mag maken in het eerste. Er zit een stijgende lijn in en ik ga er alles aan doen om die lijn door te trekken.” Ruben kan zoals beschreven op meerdere posities uit de voeten. Zelf heeft hij een lichte voorkeur voor het middenveld, zo vertelt hij. Ruben: “Persoonlijk vind ik spelen op het middenveld het leukste. Ik focus me echter niet op één positie, maar blijf hard werken en kijk dan waar er een kans komt om speelminuten te maken.”


De 20-jarige Teun kwam dit seizoen in zes competitiewedstrijden in actie. Vijf keer was dat als invaller. Op bezoek bij AFC speelde de middenvelder bijna een volledige wedstrijd als basisspeler. Ook over Teun heeft Willy Klaassen lovende woorden: “Teun is een rechtsbenige speler die best tot zijn recht komt als nummer 8 cq aanvallende middenvelder. Hij is een moderne lichtvoetige middenvelder met hoge handelingssnelheid aan de bal, is technisch goed, heeft snelle voeten en snelle ogen waarbij de tijd tussen zien en uitvoeren nihil is. Vooral in de omschakeling naar aanval is Teun sterk, hij heeft dan de focus vooruit en beschikt over prima steekpass. Teun is een jongen met een bepaalde flair en brutaliteit in zijn spel.”

Teun speelde zes seizoenen in de jeugd van Vitesse in zijn geboortestad Arnhem. Na twee seizoenen in de jeugdopleiding van sc Heerenveen is Teun sinds afgelopen zomer speler van De Treffers. De jonge middenvelder is zelf zeer positief over zijn eerste seizoen bij De Treffers: “De stap van Jong Heerenveen naar De Treffers is heel goed bevallen. Het was een overgang van jeugdvoetbal naar mannenvoetbal en daar heb ik dus al veel van geleerd.” Dit seizoen speelde Teun overigens ook nog veel wedstrijden voor De Treffers O21. In totaal scoorde Teun negen keer voor het opleidingsteam. Sinds de winterstop heeft Teun vrijwel wekelijks een plek in de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Teun: “Ik ben tevreden over mijn debuutseizoen. Bij O21 heb ik me kunnen laten zien en vanaf de winterstop krijg ik steeds meer speelminuten. Dat geeft vertrouwen en ik hoop volgend seizoen de volgende stap te kunnen zetten. Mijn doel is om in stapjes steeds dichter bij de basiself te komen. Ik ben inmiddels goed op weg en zal mijn uiterste best blijven doen.”

Tot slot sluit Willy Klaassen af met het volgende: “Ruben en Teun hebben een BVO verleden. We zien in hen spelers die in de toekomst prima Tweede Divisiespelers kunnen worden en aan de ambities van De Treffers kunnen bijdragen. Ze zijn zich bewust van hun sterke maar ook de mindere en aandachtspunten. Hieraan zal samen met de technische staf extra gewerkt worden.”

De Treffers is blij met de verlenging van deze twee talentvolle spelers en wenst beide veel succes en plezier toe!