De Treffers blijft in spoor koploper

HARDENBERG – Vooraf werd gevreesd, dat het best een lastige middag zou worden op Sportpark De Boshoek in Hardenberg. HHC was in eigen huis nog niet vaak verslagen door de Groesbekers en had ook in december op Sportpark Zuid geen slechte indruk gemaakt. Maar de vrees bleek onterecht. De Treffers had niet al te veel moeite met de tegenpartij, die weinig van de verwachte Overijsselse Vechtlust liet zien. De eindstand, 1-3, was zeker niet geflatteerd. Eerder was er sprake van een zeker mededogen met de thuisclub, die nauwelijks een vuist kon maken.

De Treffers kwam uitstekend uit de startblokken. In de derde minuut al gaf Willem den Dekker een niet te missen kans aan Gavin Vlijter, die er desondanks in slaagde volledig vrij op de paal te mikken. Twee minuten later maakte de rappe rechtsbuiten dit meer dan goed door vanuit een veel moeilijker positie de bal over doelman Maats in de touwen te deponeren. HHC kwam er nauwelijks aan te pas. Eerder mocht aan de Groesbekers het verwijt gemaakt worden, dat men niet al een grotere afstand tot de tegenpartij nam in de eerste helft van de wedstrijd. Er werd langs de kant veel commentaar geleverd op scheidsrechter Mike de Bruijn. Soms terecht, soms niet terecht. Zo had na 35 minuten de bal best op de stip gemogen, toen een solo van Vlijter ruw onderbroken werd in het strafschopgebied. Pas in de 42e minuut was er enig gevaar, dat door HHC werd veroorzaakt. Uit een vrije trap vloog de bal net over de lat. Maar overigens slaagden de oranjehemden er in om soms veelbelovende acties te verprutsen door soms zeer slordig spel.

Pal na rust had Gavin Vlijter een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Zijn inzet op aangeven van Willem den Dekker werd door doelman Maats gepareerd. Aan de overkant brak Thijmen de Lange een keer gevaarlijk door. Hij passeerde langs de achterlijn een aantal tegenstanders, maar ook hij stuitte uiteindelijk op de doelman. Acht minuten na rust was het dan toch de alleszins verdiende 0-2, die op het scorebord terecht kwam. Uit een slecht weggewerkte hoekschop mikte Ruben van Strien op doel. Zijn inzet zou naast gegaan zijn, maar via het hoofd van Jordy Thomassen belandde het leder alsnog achter de verbouwereerde Overijsselse verdediging. Even later had Tim Waterink al de 0-3 op de schoen, maar na een pegel van Dkidak schoot hij van zeer dichtbij de rebound over de lat. Had Gavin Vlijter enkele keren mededogen met de tegenstander gehad, in de 61e minuut toonde Willem den Dekker zich de barmhartige Samaritaan. Volledig vrijgezet door Vlijter schoot hij de bal keihard langs de verkeerde kant van de paal. Na zo’n 65 minuten spelen gebeurde er van alles. HHC claimde een strafschop, maar volgens scheidsrechter De Bruijn én uw verslaggever was toch echt de bal gespeeld. In de tegenstoot ging Jordy Thomassen over de knie bij Serginho Fatima en nu besloot De Bruijn wél tot het toekennen van een penalty. U begrijpt, dat dat bij enkele leden van het thuispubliek in het verkeerde keelgat schoot en in dit geval kon uw verslaggever daar ook nog wel enig begrip voor opbrengen. Vanaf elf meter liet Tim Waterink doelman Maats geen kans: 0-3. De wedstrijd was gespeeld, althans die indruk wekte De Treffers zelf. Men liet het wat lopen en dat leidde zowaar tot enige mogelijkheden voor de thuisclub. In deze fase was er achtereenvolgens te noteren: een kopbal van Egbers over doel, een schot van De Lange dat op de lijn werd gepareerd en een inzet van Berends waarop Niels Kornelis redding moest brengen. De Treffers liep te veel achteruit. Zodat in de 92e minuut HHC alsnog een eretreffer op het scorebord kon brengen. Van der Leij zette voor en Sander Egbers schoot keihard de frustraties van zich af. Eindstand: 1-3.